Agenda mei 2018

Mei 15

Informatiemiddag 'Toegankelijkheid van gebouwen'

Op 15 mei organiseert NEN een informatiebijeenkomst over toegankelijkheid van gebouwen. Aanleiding hiervan is het Actieplan Toegankelijkheid voor de bouw dat naar de Tweede Kamer is gestuurd. Het actieplan volgt uit het VN-verdrag over de rechten van mensen met een beperking. Het verdrag moet de positie van mensen met een beperking verbeteren zodat zij volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Mei 16

Symposium DE FLITSENDE STAD

Digitale buitenreclame en omgevingskwaliteit; gaat dit samen? DE FLITSENDE STAD 16 mei 2018 / 13.00 – 14.30 Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort Federatie Ruimtelijke Kwaliteit Dit symposium maakt deel uit van een groter programma. Hierna is er ook nog een rondleiding door Amersfoort.

Mei 17

Praktijkdag Asbest

De Landelijke Asbest Praktijkdag is uw jaarlijkse update van nieuwe ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor de dagelijkse asbestpraktijk. Het congres vindt plaats op 17 mei 2018 in Veenendaal.

Mei 24

De meerwaarde van BIM

De opmars van BIM is nu echt niet meer te stoppen. Steeds meer spelers in de keten zijn overtuigd van de meerwaarde die digitalisering biedt. Steeds meer bedrijven zijn aan de slag gegaan om BIM te implementeren en de kansen te benutten. En steeds meer professionals in ontwerp, bouw, opdrachtverlening en beheer hebben ervaring opgedaan met de toepassing van BIM in hun eigen praktijk

Mei 29

Provero Congres 2018

Digitale aspecten in het Omgevingsrecht staan centraal bij Provero en dat geeft ruimte aan een keur van onderwerpen tijdens het Provero Congres. Op dinsdag 29 mei a.s. vormt Congrescentrum ReeHorst in Ede opnieuw het toneel voor het Provero Congres.

Mei 31

Wetgevingsupdate Omgevingswet

De VNG en de programmadirectie Eenvoudig Beter van het ministerie van BZK houden dit jaar twee keer een Wetgevingsupdate Omgevingswet. We praten u bij over de totstandkoming van alle wet- en regelgeving rondom de Omgevingswet en beantwoorden zoveel mogelijk uw vragen.