Agenda mei 2020

Mei 06

Webinars Omgevingswet: Projectbesluit als instrument (door UvW)

Het projectbesluit is een instrument van de Omgevingswet dat wordt gebruikt door provincies en waterschappen. Het projectbesluit komt in het DSO en heeft gevolgen voor het werk van gemeenten, omdat het projectbesluit het omgevingsplan en de uitvoeringsbesluiten raakt.

Mei 11

Voorbeeldregels VNG in het Digitaal Stelsel Omgevingswet

In dit webinar delen we onze ervaringen met het annoteren en toepasbaar maken van juridische regels. VNG heeft de eerste 3 topactiviteiten via de koninklijke weg op het DSO-LV gepubliceerd. Hoe kunt u juridische regels uit het omgevingsplan het beste annoteren en toepasbaar maken? VNG ging op ontdekkingsreis en deelt met u de ervaringen en inzichten van deze avontuurlijke tocht.

Mei 19

Roadshow Wet kwaliteitsborging 19 mei 2020 AFGELAST

Een noodzakelijke oefening voor bevoegd gezag, aanvragers, aannemers, architecten en kwaliteitsborgers Ook dit jaar organiseert de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht in de diverse regio’s van ons land weer een aantal bijeenkomsten. Dit jaar zal de invulling echter anders zijn dan u wellicht gewend bent van de eerder gehouden regiodagen. In verband met de komst van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen organiseren wij namelijk in samenwerking met BZK en VNG en met ondersteuning van VKBN, Bouwend Nederland, BNA, AFNL, NL Ingenieurs, Aedes en Neprom een tiental roadshows.

Mei 26

Webinar: Aanscherping van de Nationale Omgevingsvisie (NOVI)

Op 26 mei kunt u van 10.30 tot 12.00 uur deelnemen aan het webinar over de aanscherpingen op de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) die minister Kajsa Ollongren van BZK onlangs deelde middels een kamerbrief. Emiel Reiding, directeur NOVI, licht de aanscherpingen toe en beantwoordt uw vragen. Meld u hier aan.