Agenda oktober 2021

Okt 01

BIM Loket D-Day online: “Urgentie en actie!”

De BIM Loket D-Day vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 oktober. Geheel online, met een talkshow in de ochtend en vier rondes van parallelsessies rond actuele thema’s in de middag. En natuurlijk de finale van de DigiDare Award 2021! Het thema van de dag luidt : “Urgentie en actie! - Digitalisering bij de transformatie van de gebouwde omgeving." De BIM Loket D-Day 2021 is een initiatief van het BIM Loket, ondersteund door digiGO. Gastorganisatie is dit jaar de Provincie Gelderland.

Okt 02

Conferentie: Zetje van Culemborg, de lessen na 21 jaar eco-wijk EVA-Lanxmeer

Hoe realiseren we de bouwopgave na 2021 duurzaam en natuur-inclusief? De lessen na 21 jaar EVA-Lanxmeer. Ecowijk EVA-Lanxmeer viert dit jaar haar jubileum. Met 1 miljoen te bouwen huizen voor de boeg in Nederland, geeft deze wijk een zetje in de goede richting met een conferentie over alles wat nodig is om tot klimaatadaptieve, circulaire en toekomstbestendige wijken te komen. Het programma bestaat uit lezingen en interactieve webinars. Voor ontwerpers, (beleids)adviseurs, politici, investeerders, bewoners en initiatiefnemers. Eigenlijk voor iedereen die de duurzame en ecologische toekomst van wonen in Nederland belangrijk vindt.

Okt 05

BENG 1 WEBINAR VOOR GEMEENTEN EN PROVINCIES

Als de Omgevingswet ingaat, kunnen gemeenten lokaal strengere eisen stellen voor BENG en MPG. Dit leidt soms tot minder CO2-emissie, maar kan ook averechts werken. Een slimme aanpak is noodzakelijk!

Okt 06

Wkb-lunch “Kleine bouwwerken”

EXTRA Wkb-lunch over kleine bouwwerken | 6 oktober 2021 – 12.00-13.00

Okt 07

Jaarcongres VBWTN 7 Oktober te Ermelo

Na een jaar zonder fysiek congres nodigen wij u weer van harte uit voor het grote jaarcongres van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland. Uiteraard nog onder voorbehoud van de laatste ontwikkelingen rond de coronamaatregelen bereiden wij weer een congres voor zoals vanouds.

Okt 12

Webinar BRIStoets

De kwaliteit van bouwplannen en gebouwen borgen doe je met BRIStoets. Met deze webtool voor bouwplantoetsing en kwaliteitsborging toets je of je ontwerp voldoet aan het Bouwbesluit, hou je toezicht en leg je bevindingen vast tijdens uitvoer, beheer of sloop van een gebouw. Je maakt overzichtelijke rapportages voor de opdrachtgever. Dankzij de koppeling met BRISwarenhuis kun je direct de relevante regelgeving raadplegen. In dit webinar ervaar je dat BRIStoets een eenduidig en transparant proces voor toetsen en toezicht oplevert.

Okt 13

Bijeenkomst Platform Monumententoezicht ‘een goede restauratie, hoe dan?’ - 13 oktober 2021

De volgende bijeenkomst van het Platform Monumententoezicht heeft als thema ‘een goede restauratie, hoe dan? ’. De bijeenkomst is op woensdag 13 oktober van 13.00 – 16.00 uur en vindt live plaats in Utrecht en online (stream via YouTube).

Okt 14

Dag van de Omgevingswet 2021

De eerstvolgende editie van de Dag van de Omgevingswet is op 14 oktober 2021 op het provinciehuis in Utrecht. Na een succesvolle digitale editie in 2020 hopen we elkaar dit jaar weer live te kunnen ontmoeten. Noteer deze datum vast in uw agenda. Aan het programma wordt hard gewerkt.

Okt 25

Cursus ErfgoedAcademie: Erfgoed & herbestemmen (voor gemeenten)

Deze cursus bestaat uit 1 praktijkbijeenkomst op locatie (25 oktober) en uit 1 online bijeenkomst (22 november) Veel monumentale gebouwen komen tegenwoordig leeg te staan en vragen om een nieuwe bestemming. Hierbij gaat het vaak om boerderijen, kerken, kloosters en industriële complexen, maar ook steeds meer kantoren en winkels staan er verlaten bij.