Okt 07

Jaarcongres VBWTN 7 Oktober te Ermelo

Datum:7-10-2021

Locatie:De Heerlickheijd van Ermelo te Ermelo

Kosten:Het congres is gratis toegankelijk voor leden van de vereniging Bouw & Woningtoezicht Nederland. Voor het aantal leden per gemeentelijk, GOL of geassocieerd lid geldt vanaf dit jaar een staffel deze staat op de congrespagina

Na een jaar zonder fysiek congres nodigen wij u weer van harte uit voor het grote jaarcongres van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland. Uiteraard nog onder voorbehoud van de laatste ontwikkelingen rond de coronamaatregelen bereiden wij weer een congres voor zoals vanouds. Volgens de huidige maatregelen mogen wij met 2/3 capaciteit in combinatie van een gezondheidsverklaring via de corona-app ons congres organiseren. Wij merken ook van alle kanten dat er weer grote behoefte is om elkaar weer eens in levende lijve te ontmoeten, en om weer fysiek een stuk kennisoverdracht te krijgen. Zowel in het plenaire ochtendprogramma, als ook bij de workshops willen wij u dan ook weer op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Om die reden hopen wij dan ook, weer samen met u als deelnemers, de sprekers en sponsoren een boeiend congres te mogen organiseren.

De titel van dit 18e jaarcongres van de Vereniging BWT Nederland is "Samenwerken aan een nog betere kwaliteit" Samenwerking tussen alle actoren in de bouw en met diegenen waar de bouw invloed op heeft staat centraal in de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Maar ook de periode die achter ons ligt heeft laten zien dat thuiswerken en vooral ook het digitaal met elkaar communiceren een andere manier van samenwerken vraagt. Daarnaast is er tijdens het congres veel aandacht voor de druk op de arbeidsmarkt, en gaan we met elkaar in gesprek om ons vakgebied voor de toekomst nog aantrekkelijker te maken.


Dit jaar hebben we naast aansprekende onderwerpen met boeiende sprekers een bijzondere gast. Niemand minder dan voormalig Formule 1 coureur en Ziggo-sport commentator Robert Doornbos zal u meenemen in waarom alleen met optimale samenwerking topprestaties kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast wordt u bijgepraat over de laatste stand van zaken rond de Omgevingswet en Wkb, en wordt er inhoudelijk ingegaan op de handreiking bouwtechnische regels onder de Omgevingswet.
 

De middag staat ook dit jaar weer in het teken van zeer gevarieerde workshops voor iedere expertise binnen het Bouw- en Woningtoezicht, en een aantal sessies met het bestuur waaronder ook de ALV.  Het zal voor de deelnemers dan ook weer lastig worden om uit het brede aanbod een keuze te maken. Gelet op coronamaatregelen die waarschijnlijk op 7 oktober nog van kracht zijn zal het aantal deelnemers voor sommige workshop wel beperkter zijn dan in de voorgaande jaren.

Schrijf u dan ook snel in, want de kans bestaat dat wij ook dit jaar, in verband met de grote belangstelling, de mogelijkheid tot inschrijving weer vroegtijdig zullen moeten sluiten.

Bron: VBWTN 02-08-2021

Auteur: Wico Ankersmit

Thema's: Organisatie BWT

Tags: Organisatie