Okt 14

Dag van de Omgevingswet 2021

Datum:14-10-2021

Starttijd:9:00:00

Eindtijd:17:00:00

Locatie:Aristo Amsterdam

Kosten:zie website

Over een paar weken is het zover, dan is de Dag van de Omgevingswet 2021. Een dag vol sessies over de naderende invoering van de Omgevingswet. Doe je mee, 14 oktober? Het is weer mogelijk om bijeenkomsten te organiseren zonder 1,5 meter afstand. Dat betekent dat de Dag van de Omgevingswet 2021 daadwerkelijk door kan gaan als fysiek congres en daar zijn wij blij om! 

Al sinds 2012 organiseert VVM met enkele samenwerkingspartners de Dag van de Omgevingswet, een congres waarin alle ontwikkelingen rondom de invoering van de Omgevingswet aan bod komen. De aandacht verschuift steeds meer van wetgeving naar implementatie en uitvoering.

Tijdens het plenaire programma gaat professor Pieter Leroy in op de Omgevingswet in relatie tot 50 jaar milieubeleid en professor. Vervolgens spreekt Alex Brenninkmeijer over participatie en klimaatbeleid, naar aanleiding van zijn voorzitterschap van de onafhankelijke adviescommissie die hier onderzoek naar deed. Cathelijn Peters sluit af met de actualiteiten rond de implementatie van de Omgevingswet. De opening van de dag wordt gedaan door Klaas Verschuure, wethouder gemeente Utrecht. 

Zoals gebruikelijk zijn er na het plenair programma in drie rondes weer in totaal 30 deelsessies over uiteenlopende onderwerpen.

 

Bron: VVM 02-07-2021