Agenda december 2021

Dec 02

Vergunningverlening II: Adviseren over kwaliteit

Erfgoed is waardevol en verdient daarom een respectvolle omgang. Zeker wanneer ook nog sprake is van herbestemming. Dan zijn vaak ook andere belangen aan de orde. De verschillende belangen dienen goed tegen elkaar worden afgewogen. Erfgoedwaarden zijn echter meestal niet in strikte normen en eisen vast te leggen. Een integraal op de veranderopgave gericht deskundig advies of beoordeling is dan nodig.

Dec 08

BBN trainingen ‘Essentiële Controlepunten Brandveiligheid 2021’

Casper van Coenen lanceerde tijdens het geslaagde BBN webinar brandveiligheid van de gevel op 26 november jongstleden, de herziene uitgave ‘de Essentiële Controlepunten Brandveiligheid 2021’. “Het is een uitgave met duidelijk veel meerwaarde voor ieder die belang heeft bij brandveiligheid van het gebouw”, aldus Van Coenen.

Dec 09

Brandsymposium ‘Verduurzamen en erfgoed: met aandacht voor brandveiligheid graag!

Op 9 december organiseert netwerkgroep Brandweer-erfgoed het brandsymposium ‘Verduurzamen en erfgoed: met aandacht voor brandveiligheid graag!’. Tijdens het symposium delen we kennis en informatie over het zo brandveilig mogelijk verduurzamen van erfgoedlocaties. Het symposium vindt plaats in de Eusebiuskerk te Arnhem en duurt van 13.00 uur tot 17.00. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Dec 13

Basiscursus Geluid in de Omgevingswet

De NSG organiseert in samenwerking met dBvision en LBPSight een basiscursus "Geluid in de Omgevingswet".

Dec 16

Webinar Brandwerendheid: Hoe vertaal je wet- en regelgeving naar de praktijk?

De eisen voor brandveiligheid in Nederland zijn streng gereguleerd in het Bouwbesluit. Om overzicht te houden in deze wirwar van regels organiseert Bostik op donderdag 16 december het webinar ‘Brandwerendheid: hoe vertaal je wet- en regelgeving naar de praktijk?’

Dec 21

Vergunningverlening III: Toezicht en handhaving

Vergunningverlening III: Toezicht en handhaving