Mei 27

Provero Congres 2021

Datum:27-5-2021

Starttijd:9:00:00

Eindtijd:15:29:00

Locatie:Online

Kosten:zie website

Op donderdag 27 mei a.s. staat het Provero Congres al weer op de planning. Met het afgelopen congres nog vers in ons geheugen, zijn wij aan de slag gegaan om weer een mooi programma voor u neer te zetten. Een programma opgezet vanuit de vragen die nu leven, een programma waarin de inhoudelijke sessies zijn verlengd tot één uur per sessie, een programma met een dagvoorzitter die zorgt voor extra interactie, een programma ook waar wij iets extra’s bieden. Voor het eerst, is het mogelijk om tijdens het Provero Congres deel te nemen aan een van de twee masterclasses. Kortom, het vertrouwde Provero congres, maar met vernieuwde en nieuwe elementen. Wij denken dan ook een congres te bieden dat u niet mag missen. Check het programma en meld u snel aan!

Programma
09.00 –  09.30 uur: Algemene Ledenvergadering
09.30 – 10.30 uur: Dagvoorzitter George Parker legt de vragen en zorgen die nu leven met betrekking tot het DSO voor aan Joyce de Jong en Ewald te Koppele (deelnemers kunnen hun vraag/zorg vooraf aangeven, dan proberen wij deze mee te nemen)
10.30 – 10.45 uur: Korte pauze

Partnerprogramma: 10.45 – 11.15 uur

In dit halfuur kunt u presentaties bijwonen van partners van Provero. De sessies van de partners worden  later toegevoegd.

 • NedGraphics & Regeldienst.nl
 • Visma Roxit
 • Partner 3

Inhoudelijke sessies, ronde 1: 11.15 – 12.15 uur

Kies voor een van deze inhoudelijke sessies of schrijf u in voor een van de masterclasses.

 • Toepasbare Regels - Joey Kortram, DSO Expert bij Ministerie van BZK
 • VVM - Jos Dolstra
 • Digitale monitoring

Pauze: 12.15 – 13.00 uur

Tijd voor pauze, voor een afspraak met een van de andere deelnemers, een bezoek aan een van de partners op het Omgevingsplein, bijpraten in de chat in de lobby of een korte wandeling.

Inhoudelijke sessies, ronde 2: 13.00 – 14.00 uur

 • Terugkoppeling werkplaats DSO keten - VNG

De VNG faciliteert in maart en april de Werkplaats DSO-keten, een manier om te onderzoeken hoe een gemeente de DSO-keten werkend krijgt, in samenwerking met hun (software)leveranciers. De VNG verzorgt in deze sessie een presentatie over de resultaten en de opgedane ervaringen van een aantal van deze werkplaatsen.

 • Officiële bekendmakingen en de LVBB: ontwerpbesluiten en kennisgevingen - Lennert Luik, KOOP
 • De bouwactiviteit in het Omgevingsplan - Wico Ankersmit, Directeur Vereniging BWT Nederland

Inhoudelijke sessies, ronde 3: 14.15 – 15.15 uur

 • Buitenplanse omgevingsplan activiteit - Bert Rademakers, Beleidscoordinator Wetgeving bij Ministerie van BZK
 • Samenwerken aan het Omgevingsplan: hoe gaat dat in zijn werking? - Diversen
 • Omgevingsloket - Regels op de Kaart - Django Blok, Senior User Experience Designer en Cara Dekker, Product owner Regels op de Kaart (Kadaster)

Nieuw! Masterclasses
11.15 – 15.15 uur (incl. pauzes)

 • Masterclass ‘Een reis door het digitaal stelsel Omgevingswet’ - Arie Duindam, Lead Productmanager Digitaal Stelsel Omgevingswet bij het Kadaster (host)
 • Masterclass 'Maken van een Omgevingsplan' - Erik Lubberink

Masterclasses

De twee masterclasses duren drie uur en doorlopen een geheel proces waarbij geïnteresseerden/deelnemers vooraf ook ‘huiswerk’ krijgen zodat ze optimaal kunnen deelnemen aan deze masterclasses. De masterclasses zijn interactief hierdoor zal een beperkt aantal deelnemers toegelaten worden. Deelname aan de masterclass betekent ook dat u niet in de gelegenheid bent om de andere inhoudelijke sessies bij te wonen. Bent u serieus geïnteresseerd, zorg dat u zich dan snel aanmeldt want vol-is-vol.

Gezamenlijke afsluiting (15.15 – 15.30 uur)

Met een korte terugblik op de dag en dank voor uw aanwezigheid sluiten wij, hopelijk, de laatste online editie van het Provero Congres af.

Bron: Provero 18-03-2021

Thema's: Omgevingswet