Juni 25

BIM Loket Online Friday | NAA.K.T.

Datum:25-6-2021

Starttijd:15:00:00

Eindtijd:16:00:00

Locatie:Online

Kosten:gratis

Prefabbeton, gewapend beton, grindbeton, ihw, ihwg of tpg. Wij snappen wat de ander bedoelt, maar onze computers nog steeds niet. Tijd om daarvoor te zorgen. Rondom BIM maakten we in de BIM basis ILS al afspraken met elkaar om eenduidig samen te werken. Nu introduceren we een verdieping op een van die afspraken, in de vorm van eenduidige materiaalbenaming. Zo weten we branchebreed waar we het over hebben. En je computer ook.

Tijdens deze Online Friday geven Jeroen KoomenMarijn Emanuel en Menno Mekes tekst en uitleg over het NAA.K.T-initatief, en geven zij antwoord op je vragen.

Eenduidige materiaalbenaming

Duurzaamheidsspecialisten, leveranciers, ontwikkelaars, bouwers en architecten hebben de handen ineengeslagen en een standaard ontwikkeld waarvan de bibliotheek zó helder en eenvoudig is dat die voor elke BIM-gebruiker duidelijk is, van modelleur tot eindgebruiker. Een eenduidige materiaalbenaming, die generiek genoeg om branchebreed toe te kunnen passen en specifiek genoeg om van toegevoegde waarde te zijn.

Hét ezelsbruggetje voor eenduidige materiaalbenaming

Het aanhouden van een vaste volgorde in de naamgeving zorgt voor betrouwbare data. Maar hoe onthoud je die volgorde? Simpel, met het ezelsbruggetje NAA.K.T.: NAAm_Kenmerk_Toepassing. In drie makkelijk te onthouden stappen leg je de essentie van een materiaal voortaan altijd helder en eenduidig vast.

Over de BIM Loket Online Fridays

Een keer per maand praten we even bij over de ontwikkelingen in de wereld van digitalisering van de gebouwde omgeving. We delen het laatste nieuws, peilen de stemming en behandelen een actueel thema. Het format is flexibel en afgestemd op jullie reacties.

 

Bron: BIM Loket 18-06-2021