Juni 16

Webinar BRIStoets Eenvoudig samen bouwplannen en gebouwen toetsen

Datum:16-6-2021

Starttijd:11:00:00

Eindtijd:12:00:00

Locatie:Online

Kosten:gratis

De kwaliteit van bouwplannen en gebouwen borgen doe je met BRIStoets. Met deze webtool voor bouwplantoetsing en kwaliteitsborging toets je of je ontwerp voldoet aan het Bouwbesluit, hou je toezicht en leg je bevindingen vast tijdens uitvoer, beheer of sloop van een gebouw. Je maakt overzichtelijke rapportages voor de opdrachtgever. Dankzij de koppeling met BRISwarenhuis kun je direct de relevante regelgeving raadplegen. In dit webinar ervaar je dat BRIStoets een eenduidig en transparant proces voor toetsen en toezicht oplevert.
Hoe je BRIStoets optimaal gebruikt laten we je graag zien tijdens het webinar op 16 juni van 11:00 tot 12:00 uur.

Dit komt aan de orde:

  • Hoe je de relevante regelgeving raadpleegt
  • Hoe je met projectpartners in één omgeving samenwerkt
  • Hoe je rapportages maakt en eigen checklists toevoegt

 Deze infosessie is geschikt als je nog niet met BRIStoets werkt, je krijgt algemene informatie over deze webtool. Via de chat kun je vragen stellen. 

BRIStoets is inzetbaar voor een onbeperkt aantal gelijktijdig lopende projecten. Je kunt werken met 2 soorten checklists: voorgedefinieerde of eigen checklists. Externe projectpartners kun je gratis bepaalde rechten geven om er ook mee te werken. 

De Wet kwaliteitsborging geeft nieuwe verplichtingen, nieuwe eisen én nieuwe kansen voor bouwprofessionals. Van elk project moet worden aangetoond dat het bouwwerk voldoet aan wetteliijke en kwaliteitseisen. BRIStoets sluit hier naadloos op aan.
Deze webtool levert een transparant toets- en toezichtproces in één programma. Per project zie je wie wat heeft getoetst en hoever het proces is gevorderd. Standaard verantwoordingsteksten maken het werk eenduidig en transparant.

BRIStoets is ontwikkeld voor architecten, gemeenten, veiligheidsregio's, omgevingsdiensten, private toezichthouders en toetsers, kwaliteitsborgers, aannemers en gebouwbeheerders.
 

Christa van de Vate, gemeente Goes: "Het werken met BRIStoets zorgt ervoor dat je met z'n allen meer eenheid hebt, alle toetsingen verlopen hetzelfde."

 
Alexander de Haan, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord: "Het grote voordeel is dat je vanuit BRIStoets kunt doorklikken naar de normen en andere regelgeving in BRISwarenhuis. En we hebben de zekerheid dat de documentatie bij BRIS altijd actueel is."


DOE JE MEE? MELD JE DAN NU AAN!

Bron: BRIS 14-06-2021