Juni 24

Webinar over strengere eisen rookwerendheid deuren

Datum:24-6-2021

Starttijd:12:30:00

Eindtijd:13:35:00

Locatie:Online

Per 1 juli 2021 gelden er nieuwe eisen voor rookwerendheid van deuren. Met deze strengere eisen moet de rookverspreiding bij brand afnemen en het aantal slachtoffers dalen. Tijdens een online webinar op 24 juni 2021 lichten specialisten van de Brandweeracademie (IFV), testinstituut Peutz en koepelorganisatie GND-garantiedeuren de nieuwe eisen toe, vertellen ze welke rol deuren spelen bij het voorkomen van rookverspreiding en leggen ze uit wat het betekent voor brandwerende deuren.

De nieuwe eisen zijn realistischer en bieden echte weerstand tegen rook. Ook de verplichte zelfsluitendheid van woningtoegangsdeuren in woongebouwen die sinds kort van kracht is en de Wet Kwaliteitsborging passeren de revue. Daarnaast komt controle en herkenning van rook- en brandwerende deuren met de juiste classificatie aan bod.

Het gratis online webinar vindt plaats op 24 juni 2021 van 12.30 tot 13.35 uur. Het webinar is interessant voor adviseurs, ingenieurs, bouwmanagement, brandweer, omgevingsdiensten, bouwbegeleiders, controleurs, aannemers, verwerkers, opdrachtgevers, woningbouwverenigingen en architecten in de woning en utiliteitsbouw.

Meer informatie over en aanmelden voor het webinar: www.gnd.nl/webinar.

Bron: Brandveilig.com 18-05-2021