Jan 28

Online Friday: Unieke Object Identificator in de bouw

Datum:28-1-2022

Starttijd:15:00:00

Eindtijd:16:00:00

Locatie:Online

Kosten:gratis

Wat is de waarde van de UOI-code voor de bouw? Die vraag staat centraal bij deze BIM Loket Online Friday. Eric van Capelleveen en Paul Janssen van Geonovum geven een inkijkje in het hoe en waarom van de UOI-code.

De Unieke Object Identificator (UOI) helpt je om gegevens over een object in de gebouwde omgeving te vinden. Ook kun je met de UOI gegevens over het object of zijn samenstellende delen combineren met andere bronnen.

Objecten worden vandaag de dag al door BIM-modellen beschreven. En BIM-modellen uit de ontwerpfase kun je steeds makkelijker combineren met BIM-modellen van toeleveranciers, of met gegevens uit de realisatie. Maar het informatieverlies bij elke overdracht van gegevens is nog steeds groot. De UOI-code kan daar verandering in brengen, in combinatie met linked-datatechnologie.

Zo kunnen assetmanagers, bouwers, installateurs en betrokken overheden eenvoudig gegevens delen. Logisch dat in het DSGO (Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving) een rol voor de UOI-code is weggelegd.

Over de BIM Loket Online Fridays

Een keer per maand praten we even bij over de ontwikkelingen in de wereld van digitalisering van de gebouwde omgeving. We delen het laatste nieuws, peilen de stemming en behandelen een actueel thema. Het format is flexibel en afgestemd op jullie reacties.

Registreren

Bron: BIM Loket 21-01-2022