Nov 02

Drieluik Vergunningverlening

Datum:2-11-2022

Starttijd:9:00:00

Eindtijd:17:00:00

Locatie:Utrecht en online

Kosten:€ 850,00 en met terugkom bijeenkomst € 1.150,00 (alles excl. 21% btw)

Voor het wijzigen van gebouwd of aangelegd erfgoed heb je vaak een omgevingsvergunning nodig. En als erfgoedprofessional ben jij diegene die de vergunning verleent of als toezichthouder en/of handhaver een rol speelt! In deze 3-daagse cursus leer je precies hoe je dat doet én wat eraan voorafgaat: van besluitvorming en het opstellen van de vergunning, tot planbegeleiding en handhaving.

Wat je moet weten over deze cursus

Voor veel acties aan een monument is een omgevingsvergunning verplicht. Dat staat in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Wist je dat zelfs inpandige werkzaamheden, zo klein als de interieurafwerking, ook onder die vergunningplicht vallen? De vergunning vormt dan ook een belangrijke basis van het uitvoeringsproces en wordt als formeel document voor toezicht en handhaving gebruikt. 

Maar hoe stel je een degelijke vergunning op? En hoe zorg je ervoor dat de eisen van de vergunning worden nagekomen? Dat en nog véél meer leer je tijdens deze cursus. Daarna heb je genoeg kennis van het vergunningsproces om de projecteigenaren daar professioneel in te begeleiden.

Het drieluik bestaat uit meerdere bijeenkomsten

Bron: ErfgoedAcademie 27-10-2022