Nov 01

Kennisseminars brandveiligheid 2022

Datum:1-11-2022

Starttijd:13:00:00

Eindtijd:16:31:00

Locatie:Oostzaan; Van der Valk

Kosten:De kosten voor deelname bedraagt € 75,- per persoon, exclusief BTW.

Laat u inspireren rondom actuele brandveiligheidsonderwerpen tijdens een kennisseminar bij u in de buurt!

1 november 2022: Oostzaan; Van der Valk
3 november 2022: Zwolle; Van der Valk
8 november 2022: Eindhoven; Natlab

In het najaar van 2022 organiseren Cable Masters, Honeywell, Siemens en VdS Nederland vier kennisseminars brandveiligheid. Het programma bestaat dit jaar weer uit actuele thema’s; ‘aansturingen van brandkleppen (NEN 6075)’, ‘wijzigingen in ontruimingsinstallaties’ en ‘laatste ontwikkelingen op het gebied van brand- en ontruimingsinstallaties en regelgeving’.
In de seminars delen de initiatiefnemers objectief kennis. U bent in één middag op de hoogte  van actuele ontwikkelingen en thema’s. De deelnemers ontvangen een deelnamecertificaat.

Programma 2022

Rondom het thema ‘aansturingen van brandkleppen (NEN 6075)’, leggen we specifiek de impact door de eisen uit de NEN 6075 voor met name de installaties uit. De sprekers gaan in op eisen, leggen basisprincipes en de mogelijke projecties en sturingen uit, geven vooral praktische tips en staan stil bij aandachtpunten om te komen tot een optimaal advies en ontwerp. Uiteraard kijken we naar de werking van de verschillende brandkleppen en staan stil bij inspectie.

We lichten de ‘wijzigingen in ontruimingsinstallaties’ toe door de veranderingen van de norm. Zo gaan de sprekers in op de achtergrond van de problematiek en het ontstaan van het ‘normgroentje’. Het norm-wijzigingsblad wordt toegelicht met diversificatie van Type A en Type B, de directe aansluiting, het geluidsvolume en we lichten de wijzigingen toe met voorbeelden. Uiteraard stellen we ons kritisch op over de theoretisch eisen en de praktische uitvoering van bijvoorbeeld de eis aan flitslichten. De leveranciers van apparatuur en bekabeling en de inspecteur geven graag adviezen mee.

Onder ‘aandachtspunten op het gebied van brand- en ontruimingsinstallaties en regelgeving’ staan een aantal kleinere onderwerpen op het programma. In de praktijk ontvangen de organisatoren vragen die we gaan behandelen. Het betreft bijvoorbeeld de onderwerpen redundantie van brandmeldcentrales, compatibiliteit EN54-13, meldingen van storingen, interpretatiebesluiten en veel voorkomende fouten.

Schrijf u nu in!  Verderop deze pagina.


Wij nodigen u uit om uw suggesties door te geven !  Stuur een mail naar:  seminar@kennisseminar-brandveiligheid.nl.

Doelgroep
Installateurs, opdrachtgevers, adviseurs, inspecteurs, branddetectiebedrijven, bouwplantoetsers, beleidsmedewerkers, architecten, brandweer, verzekeraars etc.

Locaties
De seminars worden verspreid over het land georganiseerd:

1 november 2022: Oostzaan; Van der Valk
3 november 2022: Zwolle; Van der Valk
8 november 2022: Eindhoven; Natlab

Kosten deelname
De kosten voor deelname bedraagt € 75,- per persoon, exclusief BTW.
Inschrijving is alleen mogelijk via deze website.

>>Download de flyer

Bron: Kennisseminars brandveiligheid 01-09-2022

Thema's: Bouwtechniek

Tags: Brandveiligheid