Agenda mei 2022

Mei 12

Toezichthouders en Handhaverscongres VBWTN 12 mei 2022

Op een werkelijk prachtige locatie waar met een helicopterview kan worden toegezien op de mooiste bouwwerken van Nederland vindt op donderdag 12 mei 2022 voor de eerste keer een VBWTN congres plaats speciaal voor Toezichthouders en Handhavers.

Mei 16

Erfgoed en duurzaamheid in de praktijk

Steeds meer eigenaren van woningen en ander vastgoed willen de energierekening verlagen, het comfort verbeteren of zelf energie opwekken. Hoe werkt dit bij monumenten? Waar liggen de kansen en waar de grenzen? In deze cursus krijgt u praktische handvatten rondom duurzaamheid, zodat u eigenaren kunt adviseren én stimuleren op dit terrein.

Mei 17

Seminar ‘Waardering van sprinklers’

In een dag op de hoogte van essentiële sprinklerkennis! Steeds meer opdrachtgevers zijn zich er van bewust dat er iets te kiezen valt op het gebied van brandveiligheid. Ze realiseren zich dat de eisen in het Bouwbesluit zich beperken tot vluchtveiligheid en bescherming van buurpercelen. De keuze voor maatregelen om de schade te beperken, de bedrijfscontinuïteit te borgen en imagoschade te voorkomen is een eigen verantwoordelijkheid.

Mei 24

BIM PRAKTIJKDAG 2022

Op dinsdag 24 mei vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de BIM praktijkdag 2022 plaats. Ook deze achtste editie kent een gevarieerd programma waarin de ervaring met BIM vanuit de actuele bouwpraktijk centraal staat. Onder de lezingen onder meer de transformatie van een woongebouw, de restauratie van de Domtoren, het multifunctionele torencomplex Valley, de bouw van een hotel, het onderhoud van tunnels en HAUT, de hoogste hybride houten woontoren van Europa. Naast deze projecten nog een mix andere gerelateerde onderwerpen, zoals het nut en de toepassing van ISO 19650, BIM in de ontwikkelfase, veilig leren werken in virtual reality, van algoritmes naar productie en tot slot een keynote waarin de toekomst van robotisering en digitalisering in de bouw nog eens fijntjes wordt geschets

Mei 31

Kleine bouwwerken en de Wkb

Voor kleine bouwwerken onder de Wkb wordt gewerkt aan een eenvoudige manier van borgen, zodat de kosten in verhouding blijven tot de grootte van het project. In het webinar hoor je hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat. Schrijf je direct in! Dit webinar is ook later terug te kijken.