Nieuws april 2021

Herzien overzicht harmonisatieafspraken inspectie brandbeveiliging

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft in oktober 2020 een herzien document met harmonisatieafspraken voor de inspectie van brandbeveiliging gepubliceerd. De eerste versie van het document dateert uit 2012. Samen met de inspectie-instellingen en de deskundigenpanels VBB-systemen, BMI-OAI en RBI is de inhoud gemoderniseerd. Wat vertelt het nieuwe document ons?

Introductiewebinar Projectteam scan en Persoonlijke scan KPCV

Samenwerking cruciaal voor Constructieve Veiligheid. Gebruik de nieuwe Online Tool van KPCV Introductie webinar op 18 mei 16.00 – 17.30

De EPBD-richtlijn aan de hand van 4 infographics

De richtlijn Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) is herzien. Deze bevat eisen voor technische bouwsystemen, keuringen verwarmings- en airconditioningsystemen en laadinfrastructuur voor elektrische vervoertuigen. Om hierin inzicht te geven ontwikkelden wij 4 infographics.

Extra ambtenaren en geld nodig voor aanpak woningtekort

De komende kabinetsperiode is volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) extra aandacht nodig om het woningtekort aan te pakken. De grootste belemmering van de bouwsnelheid is een tekort aan personeel, zowel in de bouw als aan ambtenaren om bouwplannen te verwerken. Op de korte termijn is er volgens het planbureau meer geld nodig voor gemeenten, om hun taken wat betreft ruimtelijke ordening goed te kunnen uitvoeren.

NEN en BBN organiseren webinar ‘Bouwen met hout: bewust omgaan met brandveiligheid’

Op donderdag 17 juni organiseert de NEN werkgroep ‘Brandveiligheid en Bouwen met Hout’ in samenwerking met Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) het webinar ‘Bouwen met hout: bewust omgaan met brandveiligheid’.

Informatiesessie Consultatie UOI-code

Tussen november 2020 en april 2021 heeft het ministerie van BZK onderzoek laten doen naar het ontwerp van een Unieke Object Identificatie (UOI). Vraag was de UOI te verkennen in relatie tot standaarden in de bouw- en geo-sector en de ontwikkelingen rond objectidentificatie in de fysieke leefomgeving. Het onderzoeksrapport ligt van 20 april tot 20 mei in consultatie.