Nieuws augustus 2021

Cursus Aanpak Funderingsproblematiek

Van onderzoek naar herstel van houten paalfunderingen en funderingen op staal Minstens 1.000.000 woningen in Nederland hebben een risico op funderingsproblemen. In deze cursus leer je over het ontstaan van deze problemen, hoe erger te voorkomen en daar waar het te laat is, hoe de fundering hersteld kan worden.

Verstekwaarden NEN 6079 langer geldig

Het NEN heeft de geldigheid van de verstekwaarden in de NEN 6079 ‘Brandveiligheid van grote compartimenten, risicobenadering’ verlengd.

Antwoorden op Kamervragen over OVV-rapport fatale brand Arnhem

Minister Ollongren (BZK) geeft antwoord op vragen over het rapport 'Fatale flatbrand in Arnhem - Lessen voor brandveiligheid' van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De Tweede Kamerleden Beckerman (SP) en Koerhuis (VVD) hebben deze vragen gesteld.

Sneeuwstorm Darcy

Ondanks dat de ‘echte’ winter van 2020-2021 maar een week duurde, was er toch sprake van een sneeuwstorm in de periode 6-13 februari 2021. De storm kreeg zelfs een naam: Darcy. Langdurige sneeuwval zorgde op sommige plekken voor een sneeuwlaag van 20 cm. Maar door de harde wind werden plaatselijk sneeuwduinen van wel 1,5 meter gevormd.