Nieuws augustus 2021

Kamerbrief over motie Koerhuis ontwerpbesluit minimumwaarde hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie

Minister Ollongren (BZK) informeert de Tweede Kamer over de stand van zaken met betrekking tot de motie Koerhuis (Kamerstuk 32 757, nr. 181) ontwerpbesluit minimumwaarde hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie. De motie verzoekt de regering om huiseigenaren niet te verplichten tot het nemen van hernieuwbare energiemaatregelen.

Informatieblad energietransitie: nu met preventieve maatregelen

De energietransitie heeft een grote impact op de fysieke leefomgeving in Nederland. Maar wat zijn de risico's hiervan, en hoe kunnen we die voorkomen of verkleinen? In dit Informatieblad wordt de werking van een aantal energiebronnen en -dragers toegelicht en een overzicht gegeven van de mogelijke veiligheidsrisico's die hieruit voortkomen. Het informatieblad is geactualiseerd en bevat nu ook maatregelen om de risico's te beheersen.

Beantwoording Kamervragen over verplicht label C voor kantoren

Minister Ollongren (BZK) beantwoordt vragen van de Kamerleden Van der Lee en Bromet (beiden GroenLinks) over het bericht 'Nog slag te slaan: helft Nederlandse kantoren voldoet niet aan juiste energielabel'.

Energielabel geeft nu ook aan of woning goed genoeg is geïsoleerd voor verwarmen zonder aardgas

Vanaf 1 augustus staat op alle nieuwe energielabels vermeld of de isolatie van de woning voldoet aan de ‘Standaard voor isolatie’. Is dat het geval, dan is de woning klaar voor een toekomst zonder aardgas. De ‘Standaard voor isolatie’ geeft aan of de woning goed genoeg is geïsoleerd. In veel gevallen kan de woning daarmee aangesloten worden op een warmtepomp of een warmtenet.