Vragen uit de markt over het “certificeren” van PGS 15 opslagruimtes

In reactie op vragen aan Efectis Nederland over de betekenis en waarde van aanduidingen zoals certificeren, integraal certificeren en andere dergelijke uitspraken willen wij u met deze brief duidelijkheid verschaffen. Deze uitleg heeft betrekking op brandwerende opslagruimtes die ook als PGS 15 opslagruimtes bekend staan en toegepast worden.

Efectis heeft voor geen enkele fabrikant noch product voor het brandwerend opslaan van goederen een dergelijk certificaat afgegeven. Efectis test producten, zoals deuren, wanden en daken volgens algemene testnormen of naar eigen inzicht. Daarnaast beoordeelt Efectis de totale constructie op basis van haar eigen kennis en met testrapporten als onderbouwing.

Testrapporten hebben op basis van Europese afspraken geen geldigheidstermijn. In beoordelingen spreekt Efectis uitsluitend een verwachting uit en omdat dit niet altijd door een test onderbouwd kan worden is er een geldigheidstermijn aan verbonden.

Wij spreken alle verkopende partijen aan op open en eerlijke communicatie. Wij adviseren alle kopende partijen om bij de leverancier door te vragen naar test- en beoordelingsrapporten.

Vanwege de vertrouwelijkheid die wij dienen te bieden doen wij geen specifieke of individuele uitspraken. Acties van Efectis over misbruik van rapporten worden niet aan de melder van de klacht gemeld of teruggekoppeld. Klachten over misleidende informatie dienen door de markt aan de reclame code commissie voorgelegd te worden.

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Voor vragen kunt u contact opnemen met Efectis NederlandVragen uit de markt over het "certificeren" van PGS 15 opslagruimtes

Bron: Effectis 26-10-2017

Thema's: Bouwtechniek