Omgevingsgame Buurtje Bouwen brengt Omgevingswet tot leven

De game Buurtje Bouwen is een educatieve game waarmee je de basisprincipes van de Omgevingswet leert. De game wordt begin volgend jaar gelanceerd. De beta-versie is nu klaar om te testen!

Buurtje Bouwen

De game leert je om afwegingsruimte te benutten, belangen af te wegen, en natuurlijk om samen te werken. Buurtje Bouwen is een inrichtingsgame zoals De Sims, maar ook een discussiespel. Ruimtelijke vraagstukken in de stedelijke omgeving staan centraal.

Je speelt het spel in een groepje van 3 tot 5 spelers. Iedere deelnemer kruipt in de huid van een buurtbewoner met zijn of haar eigen wensen voor de herinrichting van de buurt. Bij het begin van het spel krijgt iedere speler persoonlijke doelen die het eigenbelang weerspiegelen.

Maar, let op: met het najagen van alleen je eigen belang red je het niet! Om te winnen zal elke speler ook moeten luisteren naar de wensen van de andere spelers. Groepswinnaar is de speler die de eigen doelen het beste weet te combineren met oog voor het gezamenlijke belang.

Het spel kan ook in een grotere groep, zoals bijvoorbeeld een klas, worden gespeeld. De overall winnaar is dan de groep die als beste alle belangen heeft kunnen verenigen én heeft voldaan aan de verbetering van de leefomgevingskwaliteit. In beide gevallen is de maximale speeltijd van de game vijftien minuten.

youtube

Doe mee, test Buurtje Bouwen en deel je ervaring!

De bèta-versie van de game is

gratis te downloaden in de Google Play- store en binnenkort ook in de Apple-store.

We zijn benieuwd wat je van het spel vindt. Deel daarom je ideeën die Buurtje Bouwen helpen te verbeteren. Gebruik hiervoor reactieformulier aan rechterzijde. Daar staat ook lesmateriaal dat is gemaakt om Buurtje Bouwen klassikaal in het onderwijs te spelen.

Voor vragen over de game kunt u het contactformulier gebruiken.

Bron: Aan de slag met de Omgevingswet. 28-11-2017

Thema's: Omgevingswet