Nieuws augustus 2017

Bouwen met kwaliteit , nummer 4, 29 augustus 2017

Deze nieuwsbrief wordt uitgebracht door de directie Bouwen en Energie en informeert over de beleidsontwikkelingen op het gebied van woningbouw, transformatie van de woningvoorraad en energie in de gebouwde omgeving. De directie Bouwen en Energie zorgt voor een goed functionerende bouwmarkt en waarborgt daarbij de belangen van burgers en bedrijven, zoals de beschikbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid van woningen en andere gebouwen

Dag van de Omgevingswet 2017

Op donderdag 5 oktober 2017 vindt de zesde Dag van de Omgevingswet plaats, deze keer in het Provinciehuis Utrecht. In eerdere jaren lag het accent vooral op de ontwikkeling van het wettelijk stelsel. Inmiddels verschuift de aandacht naar de voorbereidingen op de Omgevingswet bij gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, waterschappen en het bedrijfsleven. Ook de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Omgevingswet komt meer en meer van de grond. Uiteraard blijven we u daarnaast op de hoogte houden van de voortgang van het wettelijk stelsel

Onderhoudsinspecties: Betonrot herkennen en herstellen

Woningen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1975 hebben vaak ‘betonrot’. Er werd toen namelijk gebouwd met minder goed beton. Bovendien was het gebruik van calciumchloride nog toegestaan om het beton sneller te laten uitharden. Hoe is betonrot te herkennen en wat zijn de gevolgen voor de constructieve veiligheid?

SKG-IKOB nieuwe eigenaar van SBRCURnet dochter BRIS B.V.

SKG-IKOB nieuwe eigenaar van SBRCURnet dochter BRIS B.V. Toekomst van software ontwikkelaar wet- en regelgeving is veilig gesteld. De aandelen van BRIS B.V. zijn volledig overgegaan van SBRCURnet naar SKG-IKOB. De bedrijven hebben op maandag 28 augustus 2017 de overeenkomst getekend.

Let op mail met Onderwerp “Dringend”

Op dit moment heeft de vereniging een aantal meldingen ontvangen van een mail die verzonden wordt met de het onderwerp Dringend. Deze mail zou door bestuursleden van het COBc worden verzonden met het verzoek om een overschrijving te doen. Open deze mail niet en zend hem ook niet door.

Mailing Omgevingsloket online 29-08-2017

Inhoud: Omgevingsloket online is niet beschikbaar op 31 augustus tussen 16.00 en 17.30 uur Beschadigde bijlagen (0-bytes)

Mailing Omgevingsloket online 19 augustus 2017

Op18 en 19 augustus is een nieuwe versie van Omgevingsloket online geplaatst. Het Omgevingsloket is nu weer beschikbaar

OmgevingsCongres 14 september 2017

Het aftellen is begonnen. Op 14 september landen we in Amersfoort voor het eerste OmgevingsCongres. Ga met ons mee en ervaar de ruime mogelijkheden van de Omgevingswet.  Bekijk het programma, de workshops en de plenaire sprekers op: www.omgevingscongres.nl

Uitnodiging Jaarcongres Vereniging BWT Nederland. Inschrijving geopend.

Wij nodigen u van harte uit voor het grote jaarcongres van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland. Zoals ieder jaar een congres dat de BWT-er niet mag missen. Zowel in het plenaire ochtendprogramma, als ook bij de 20 workshops willen wij u op de hoogte brengen van de vele ontwikkelingen op ons vakgebied. Om die reden hopen wij dan ook, weer samen met u en ruim 475 deelnemers, sprekers en sponsoren een boeiend congres te mogen organiseren.

Herinnering: Omgevingsloket niet beschikbaar op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus 2017 wordt een nieuwe versie van Omgevingsloket online geplaatst (release 2.13.0). Deze werd eerder uitgesteld. Door de omvang van de database duurt deze release helaas twee dagen. Het Omgevingsloket is daarom 18 en 19 augustus beide dagen niet beschikbaar

Nieuwsbrief 14 augustus 2017

Vandaag is de nieuwsbrief van 14 augustus verzonden.

Nieuwe brochure Vergunningvrij bouwen

Brochure over wanneer er wel en wanneer geen vergunning nodig is voor een bouwwerk bij een hoofdgebouw.

'Oog op de Omgevingswet' nr. 52

Nieuwsmail van interdepartementaal Programma Eenvoudig Beter, aangevuld met bijdragen van Programma Aan de slag met de Omgevingswet. Voor professionals bij de overheid, maatschappelijke organisaties of in het bedrijfsleven. Met praktijkvoorbeelden, wetenswaardigheden en nieuws over de Omgevingswet.

Makelaar speelt dubieuze rol bij illegale asbestsanering

Een Wassenaarse makelaar heeft een illegale asbestsaneerder aanbevolen bij 2 verkopers van particuliere woningen. De Inspectie SZW heeft 2 boetes opgelegd tegen de malafide saneerder. De huizenverkopers hebben een aanzienlijke financiële schade door het niet correct laten verwijderen van asbest.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 7/8 2017

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 7/ 8 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.