Whitepaper: het belang van brandveilige gevels

Naar aanleiding van de brand in de Grenfell-tower die op 14 juni 2017 aan 71 mensen het leven kostte, organiseerde DGMR in september 2017 het congres Gevels en brandveiligheid om meer inzicht te geven in de Nederlandse regelgeving en toepassing van brandveilige gevels. Deze inhoud plus aanvullende informatie is nu te vinden in onze whitepaper over gevels en brandveiligheid.
 
Bijna elk jaar ontstaan er alleen al in Nederland zo’n 40.000 branden. Waar de meeste branden alleen materiële schade opleveren, zijn er helaas ook elk jaar weer slachtoffers te betreuren. Op 14 juni 2017 werd wereldwijd de aandacht gevestigd op de brand in de Grenfell woontoren in Londen en de rol van gevels bij de verspreiding van brand in gebouwen.

Veel betrokken partijen zitten met vragen, zoals:

  • Gevelbouwers, leveranciers: leveren wij wel altijd veilige gevels?
  • Architecten en adviseurs: zijn onze ontwerpen en adviezen over gevels wel volledig en correct?
  • Toetsers: toetsen wij wel streng genoeg?
  • Ontwikkelaars, aannemers: bouwen wij wel veilig genoeg?
  • Vastgoedeigenaren: zijn de gevels van mijn gebouwen wel veilig genoeg? Kan een brand als Grenfell ook bij mijn gebouwen voorkomen?

De brandveiligheidsexperts en gevelspecialisten van DGMR hebben het voortouw genomen door in september 2017 een symposium te organiseren over dit onderwerp. Voor een breed publiek legden ze de informatie vast in een whitepaper die de volgende onderwerpen behandelt: onderzoek brandoorzaak Grenfell, Nederlandse bouwregels brandveiligheid gevels, de bouwpraktijk en hoe moet het nu verder?
 

 

Bron: DGMR 05-06-2018

Thema's: Bouwtechniek

Tags: Brandveiligheid