mailing omgevingsloket online 25 februari 2018

Niet alle berichten van ingediende sloopmeldingen worden verzonden

Van aanvragen of meldingen die gedaan worden met behulp van de OLO-LAVS koppeling, wordt sinds enkele weken niet altijd het bericht verzonden. Bevoegd gezag dat webservices gebruikt, kan hierdoor ingediende (sloop/asbest)meldingen missen.

Het gaat hierbij om meldingen waarbij bijvoorbeeld in een huisnummertoevoeging een teken gebruikt wordt wat niet gevalideerd kan worden. Van deze meldingen wordt ook geen foutbericht verstuurd.

Er wordt gezocht naar een oplossing. Wij raden u aan om, tot er een definitieve oplossing is, als lokaal beheerder een rapportage te maken ‘kenmerken van ingediende aanvragen’ om te voorkomen dat u meldingen mist. Excuses voor het ongemak.

Omgevingsloket niet beschikbaar donderdag 28 februari tussen 17.00 en 21.00 uur

Op donderdag 28 februari is er tussen 17.00 en 21.00 uur onderhoud. Het Omgevingsloket is dan niet beschikbaar. De gemeentelijke herindeling wordt in het Omgevingsloket verwerkt en er komt een update van de postcodetabel.

Oefenomgeving Omgevingsloket niet beschikbaar op donderdag 7 maart

In 2019 komt er een nieuwe release Omgevingsloket online (release 2.15). Naar verwachting bestaat deze uit 4 deelreleases.

Een eerste nieuwe versie (release 2.15.1) wordt op donderdag 7 maart op de oefenomgeving geplaatst. Op 7 maart is de oefenomgeving (inr.omgevingsloket.nl) de hele dag niet beschikbaar.

De nieuwe versie komt naar verwachting op zaterdag 30 maart 2019 beschikbaar op de productie-omgeving (www.omgevingsloket.nl). Het loket is die dag niet beschikbaar.

  • De nieuwe versie bevat een aantal verbeteringen en wijzigingen:
  • Bij een aanvraag met veel bijlagen duurt het lang om de bijlagen op te halen. Dit is versneld.
  • In een aantal e-mails worden bijlagetitels en/of documenttitels gebruikt, deze worden vervangen door de originele bestandsnaam.

Bij het automatisch schonen wordt aan bevoegd gezag een mail verstuurd met de aanvragen die in aanmerking komen voor automatisch opschonen. Hierin wordt nu de coördinator bij het bevoegd gezag vermeld.

Meer informatie over de wijzigingen in deze nieuwe versie vindt u binnenkort op onze website.

Bron: mailing omgevingsloket online 26-02-2019