Drie SKB-opleidingen starten dit najaar bij PAOTM

Bouwfysici weten als geen ander dat we onze gebouwen neerzetten voor mensen. Maar hoe richt je zo’n gebouw nu optimaal in? Wat zijn standaardoplossingen, welke innovaties kan je toepassen en aan welke regelgevingen moet je voldoen, zonder de beleving van de gebruiker uit het oog te verliezen? Er is veel kennis beschikbaar, maar hoe maak je die toepasbaar voor jouw praktijk zonder het inhuren van kostbare adviseurs?

Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica (SKB) en PAO Techniek en Management (PAOTM) streven naar het delen van actuele én toepasbare kennis op het gebied van bouwfysica, regelgeving en milieu. Daarom starten dit najaar weer drie post-hbo-opleidingen, te weten Bouwfysica, Milieugeluid of Bouwbesluitdeskundige.

  • De opleiding Bouwfysica leert je meer over de bouwfysische theorie, de onderzoeksmethodieken en de toepassing in de praktijk van onderzoek en advisering.
  • De opleiding Milieugeluid leert je alles over de oorzaken van geluidsoverlast, relevante wetgeving en praktische methoden en rekenprogramma’s om overlast te beperken. 
  • De opleiding Bouwbesluitdeskundige leert je hoe je een bouwplan integraal kan toetsen aan de voorschriften van het bouwbesluit en zo kwaliteitsborging kan garanderen.

De eerste twee genoemde opleidingen starten op 19 september, de laatst genoemde opleiding start 18 september. De opleidingen worden gegeven door docenten werkzaam bij ingenieurs- en adviesbureaus, technische universiteiten en hogescholen. Na het afronden van de opleiding ontvang je een gecertificeerd CPION-diploma. Eerdere deelnemers geven aan dat zij na het volgen van de opleiding meer kennis van zaken hebben en daarmee een betere gesprekspartner zijn geworden. Dus haal ook de expertise in eigen huis en verbeter je kennis op het gebied van bouwfysica, -regelgeving en -akoestiek. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.paotm.nl.

Bron: SKB / PAOTM 09-07-2019