Oefenomgeving DSO niet beschikbaar 21 oktober tot en met 11 november

De installatie van de nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) op de oefenomgeving (pre-productie)  staat gepland op 21 oktober 2020.  Hierdoor is het DSO en het Omgevingsloket in ieder geval niet beschikbaar van woensdag 21 oktober tot en met woensdag 11 november 2020. Aansluiten is in deze periode ook niet mogelijk.

Omgevingsloket niet beschikbaar

Het Omgevingsloket is in deze periode niet beschikbaar. U kunt 'Regels op de kaart' niet gebruiken en u kunt geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels en aanvragen ontvangen

U kunt in deze periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u tot en met dinsdag 20 oktober heeft gemaakt, worden verwijderd. Vanaf donderdag 12 november kunt u uw vragenbomen weer in het Omgevingsloket plaatsen. Zorg dus voor een back-up voor 21 oktober.

Oefenen met Omgevingswetbesluiten

De Omgevingswetbesluiten die u tot en met dinsdag 20 oktober heeft gemaakt, worden verwijderd.  Vanaf donderdag 12 november kunt u uw Omgevingswetbesluiten weer in het Omgevingsloket plaatsen. Zorg dus voor een back-up vóór 21 oktober.

Oefenen met samenwerken

Ingediende vergunningaanvragen en samenwerkingen die u tot en met dinsdag 20 oktober heeft aangemaakt, zijn vanaf donderdag 12 november niet meer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO niet mogelijk

Aansluiten op het DSO is van woensdag 20 oktober tot en met woensdag 11 november ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode, ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Oefenomgeving DSO wordt opgeschoond voor het oefenjaar 2021

Voor het oefenjaar 2021 zet het programma Aan de slag met de Omgevingswet de oefenomgeving voor u klaar met echte vulling.  Hiervoor wordt de oefenomgeving tijdens de installatie van de nieuwe software opgeschoond. Lees meer in het nieuwsbericht over opschonen van het DSO.

 

Bron: aan de slag met de omgevingswet 15-10-2020