Vervanging PKIoverheid-certificaten

Omgevingsloket online vervangt voor het eind van het jaar de PKIoverheid-certificaten. Dit is nodig vanwege een wijziging in het PKIoverheid-stelsel. Om te voorkomen dat uw systemen geen gegevens meer kunnen uitwisselen met Omgevingsloket online, is voor 31 december 2020 actie nodig.

Vervanging certificaten ftp-server en broker

De certificaten voor de ftp-server en de broker worden de komende maanden vervangen. Dit gebeurt op de productie- en op de testomgeving (inr-omgeving). Dit heeft impact op uw systeem.

In het overzicht hieronder ziet u de data waarop we de certificaten vervangen. U kunt daarna het volgende doen:

  • het nieuwe certificaat accepteren (vertrouwen)
  • of het nieuwe certificaat toevoegen aan de juiste certificatenopslag (trust store) van uw systeem

U vindt de certificaten binnenkort op onze website. Wij informeren u via deze mailing als de certificaten beschikbaar zijn.

Datum vervanging certificaten

29 oktober 2020: ftps-inr.omgevingsloket.nl: certificaat voor het verbinden met onze ftp-omgeving op de test/inregel-omgeving

12 november 2020: ftps.omgevingsloket.nl: certificaat voor het verbinden met onze ftp-omgeving op de productie-omgeving

3 december 2020: inr-broker.omgevingsloket.nl: certificaat voor het verbinden met onze webservice-omgeving op de test/inregel-omgeving

17 december 2020: broker.omgevingsloket.nl: certificaat voor het verbinden met onze webservice-omgeving op de productie-omgeving

De certificaten worden op de genoemde dagen na 17.00 uur vervangen.

Vervanging certificaten e-mailverkeer

Het certificaat voor het e-mail verkeer (smtp.omgevingloket.nl) wordt vervangen op 22 oktober 2020. Dit gebeurt op 22 oktober zowel op de productie- als op de testomgeving (inr-omgeving). Dit heeft geen impact op uw systeem, u hoeft hiervoor niets te doen.

Wat te doen bij problemen?

Neem contact op met de helpdesk wanneer u hier vragen over heeft. Of als u na de vervanging van een certificaat problemen heeft met het Omgevingsloket online, de verbinding met uw zaaksysteem of de ftp-server.

Bron: Omgevingsloket online 16-10-2020

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO