Vorderingen aansluiting DSO online beschikbaar

Hoe ver uw gemeente is met de aansluiting op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) is vanaf nu online in te zien in de zogeheten Aansluitmonitor. 

Voor overheidsorganisaties (gemeenten, provincies, waterschappen en omgevingsdiensten) én per koppelvlak wordt in kaarten weergegeven hoe ver ze zijn met de implementatie.

De volgende informatie wordt getoond:

  • Hoe ver de overheidsorganisaties zijn in het kunnen ontvangen van een aanvraag of melding.
  • Hoe ver de overheidsorganisaties zijn in het publiceren van omgevingswetbesluiten.
  • Hoe ver de overheidsorganisaties zijn in het tonen van vragenbomen.

Vorderingen

Bezoekers van de Aansluitmonitor kunnen precies zien hoe ver gemeenten, provincies, waterschappen en omgevingsdiensten gevorderd zijn in het traject. De status van aansluiting van deze organisaties wordt weergegeven in kaartjes. Indien uw gemeente zich nog niet heeft aangemeld, ook niet is aangemeld door haar leverancier of zich niet hoeft aan te sluiten op een bepaald koppelvlak, dan is deze gemeente op de kaart grijs. Hoe verder uw organisatie is in het traject, hoe donkerder de kleur van de gemeente op de kaart.

Controleer uw gegevens

De weergave in de monitor is gebaseerd op gegevens die u als gemeente samen met uw softwareleverancier aanlevert bij het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Zorg er daarom voor dat uw aansluitgegevens zijn bijgewerkt. De informatiemanager Omgevingswet van uw gemeente kan deze gegevens zelf online beheren.

Meer informatie

Bron: VNG 27-10-2020

Thema's: Omgevingswet

Tags: Omgevingswet