Nieuwe energieprestatieberekeningen NTA 8800 bij een Omgevingsvergunning

Op 1 januari treden de nieuwe regels in werking over de energieprestatie. Vanaf dat moment zal een aanvraag omgevingsvergunning moeten worden aangevraagd met een energieprestatieberekening die is opgesteld door een BRL9500 gecertificeerd bedrijf en waarbij de berekening volgens BRL9501geattesteerde software is berekend. Ook valt hier het nieuwe Energielabel onder. 

Op deze website van de RVO is hier nu meer informatie over te vinden.

Het registreren van energielabels en energieprestatie-berekeningen volgens de NTA 8800 in de landelijke registratiedatabase (EP-online) is mogelijk vanaf de eerstvolgende werkdag, maandag 4 januari 2021.

Vanaf dat moment staan de medewerkers van Klantcontact en functioneel en technisch beheer klaar om vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen bij eventuele foutmeldingen bij het registreren. Dit heeft geen invloed op het opnemen van gebouwen en berekenen van resultaten. Het betreft enkel de registratie in EP-online.

Energieprestatieberekening bij een omgevingsvergunning

Op de website van RVO vindt u meer informatie in de bijlage hierover onder de kop “Energieprestatieberekening bij een omgevingsvergunning”.

Meer informatie

Meer informatie met betrekking tot energielabels voor woningen of utiliteitbouw is te vinden op de website van RVO.

 

Bron: RVO 03-12-2020