Oefenomgeving DSO niet beschikbaar van 6 t/m 26 mei

Van woensdag 6 mei t/m dinsdag 26 mei 2020 wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd op de oefenomgeving (pre-productie). Hierdoor is het DSO en het Omgevingsloket op deze omgeving niet beschikbaar. U kunt niet oefenen of aansluiten zoals gepland.

Omgevingsloket niet beschikbaar

Het Omgevingsloket die periode niet beschikbaar. U kunt geen gebruik maken van 'Regels op de kaart' en u kunt geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels en aanvragen ontvangen

U kunt die periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u vóór 6 mei heeft gemaakt, zijn na 26 mei weer beschikbaar.

Oefenen met omgevingswetbesluiten

Van woensdag 6 mei t/m dinsdag 26 mei kunnen ook geen omgevingswetbesluiten gepubliceerd worden in de LVBB.

Omgevingswetbesluiten die vóór woensdag 22 april zijn gepubliceerd, zijn na 26 mei weer beschikbaar. Omgevingswetbesluiten die tussen 22 april en 6 mei zijn gepubliceerd gaan verloren. Na 26 mei kunt u deze opnieuw publiceren.

Aansluiten op het DSO niet mogelijk

Aansluiten op het DSO is van woensdag 6 mei t/m dinsdag 26 mei ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Demo-omgeving wel beschikbaar

De demo-omgeving van het Omgevingsloket blijft beschikbaar. Hier kunt u diverse demo's doorlopen en kennismaken met Regels op de kaart, Checken en Aanvragen.

Bron: aan de slag met de omgevingswet 20-04-2020