Oefenomgeving DSO niet beschikbaar van 12 augustus t/m dinsdag 1 september

Van woensdag 12 augustus t/m dinsdag 1 september 2020 wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd op de oefenomgeving (pre-productie). Hierdoor is het DSO en het Omgevingsloket op deze omgeving in ieder geval niet beschikbaar van 12 augustus t/m 1 september.  Aansluiten is in deze periode ook niet mogelijk.

Omgevingsloket niet beschikbaar

Het Omgevingsloket is in deze periode niet beschikbaar. U kunt geen gebruik maken van 'Regels op de kaart' en u kunt geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels en aanvragen ontvangen

U kunt in deze periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u t/m dinsdag 11 augustus heeft gemaakt, zijn vanaf woensdag 2 september weer beschikbaar.

Oefenen met Omgevingswetbesluiten

De vragenbomen die u t/m dinsdag 11 augustus heeft gemaakt, zijn vanaf woensdag 2 september weer beschikbaar. Omgevingswetbesluiten die t/m dinsdag 11 augustus zijn gepubliceerd, zijn vanaf woensdag 2 september weer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO niet mogelijk

Aansluiten op het DSO is van woensdag 12 augustus t/m dinsdag 1 september ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Bron: aan de slag met de omgevingswet 07-07-2020