Oefenomgeving DSO niet beschikbaar van woensdag 26 augustus t/m dinsdag 15 september

De installatie van de nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) op de oefenomgeving (pre-productie)  stond gepland op 12 augustus 2020.  Dit is uitgesteld naar woensdag 26 augustus 2020. De voorbereiding vraagt iets meer tijd dan was ingeschat. Hierdoor is het DSO en het Omgevingsloket in ieder geval niet beschikbaar van 26 augustus t/m 15 september 2020. Aansluiten is in deze periode ook niet mogelijk.

Omgevingsloket niet beschikbaar

Het Omgevingsloket is in deze periode niet beschikbaar. U kunt geen gebruikmaken van 'Regels op de kaart' en u kunt geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels en aanvragen ontvangen

U kunt in deze periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u t/m dinsdag 25 augustus heeft gemaakt, zijn vanaf woensdag 16 september weer beschikbaar.

Oefenen met Omgevingswetbesluiten

De vragenbomen die u t/m dinsdag 25 augustus heeft gemaakt, zijn vanaf woensdag 16 september weer beschikbaar. Omgevingswetbesluiten die t/m dinsdag 25 augustus zijn gepubliceerd, zijn vanaf woensdag 16 september weer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO niet mogelijk

Aansluiten op het DSO is van woensdag 26 augustus t/m dinsdag 15 september ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode, ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Bron: aandeslagmetdeomgevingswet.nl 14-08-2020