Oefenomgeving DSO niet beschikbaar 10 tot en met 12 februari

De installatie van de nieuwe versie (PI-16) van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) op de oefenomgeving (pre-productie) staat gepland op 10 februari 2021. Hierdoor zijn het DSO en het Omgevingsloket in ieder geval niet beschikbaar van woensdag 10 februari tot en met vrijdag 12 februari 2021. Aansluiten is in deze periode ook niet mogelijk.

Omgevingsloket niet beschikbaar

Het Omgevingsloket is in deze periode niet beschikbaar. U kunt 'Regels op de kaart' niet gebruiken en u kunt geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels en aanvragen ontvangen

U kunt in deze periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan de Registratie toepasbare regels. De vragenbomen die u tot en met dinsdag 9 februari heeft gemaakt, zijn vanaf maandag 15 februari weer beschikbaar.

Oefenen met Omgevingswetbesluiten

De Omgevingswetbesluiten die u tot en met dinsdag 9 februari heeft gemaakt, zijn vanaf maandag 15 februari weer beschikbaar.

Oefenen met samenwerken

Ingediende vergunningaanvragen en samenwerkingen die u tot en met dinsdag 9 februari heeft aangemaakt, zijn vanaf maandag 15 februari weer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO niet mogelijk

Aansluiten op het DSO is van woensdag 10 februari tot en met vrijdag 12 februari ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode, ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Dit jaar DSO minder lang niet beschikbaar bij updates

Om het aansluiten, testen, oefenen en inregelen zo min mogelijk te verstoren, wordt het DSO in het komende jaar in kleine delen bijgewerkt. Hierdoor is het DSO en Omgevingsloket sneller weer beschikbaar. En kunnen nieuwe versies sneller in gebruik worden genom

Bron: aan de slag met de omgevingswet 25-01-2021

Thema's: Omgevingswet

Tags: Omgevingswet