Gepland onderhoud aan oefenomgeving DSO

Elke maand wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd. Tijdens de installatie zijn het DSO en het Omgevingsloket mogelijk niet beschikbaar. Dat geldt ook voor aansluiten.

Gepland onderhoud in oktober en november

Vanaf woensdag 20 oktober tot en met vrijdag 22 oktober 2021 is de oefenomgeving mogelijk niet beschikbaar. Dan wordt de nieuwste versie van het DSO (PI-20.2) geïnstalleerd. De installatie van de volgende versie (PI-20.4) van het DSO op de oefenomgeving (pre-productie) vindt plaats van 17 november tot en met 19 november 2021.

Meer informatie over gepland onderhoud vindt u op de pagina Onderhoudskalender Omgevingsloket.

Elke maand een nieuwe versie

Om het aansluiten, testen, oefenen en inregelen zo min mogelijk te verstoren wordt het DSO in kleine delen bijgewerkt. Hierdoor zijn het DSO en Omgevingsloket sneller weer beschikbaar. En kunnen nieuwe versies sneller in gebruik worden genomen.

Release-informatie

In de release-informatie kunt u zien welke verbeteringen en wijzigingen er zijn in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Deze informatie vindt u op de pagina Release-informatie DSO.

Storingen

Komt u bij het oefenen of testen een probleem tegen? Kijk dan in het overzicht bekende problemen (known issues) of uw probleem al bekend is. Staat uw probleem of foutmelding hier niet bij? Dan kunt u dit melden via het contactformulier voor storingen.

Beschikbaarheid omgevingsloket

Tijdens het geplande onderhoud is het Omgevingsloket mogelijk niet beschikbaar. U kunt Regels op de kaart niet gebruiken en geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels

U kunt die periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u tot 20 oktober heeft gemaakt, zijn vanaf 22 oktober weer beschikbaar.

Oefenen met omgevingsdocumenten

In deze periode kunnen ook geen omgevingsdocumenten gepubliceerd worden in de LVBB. Omgevingsdocumenten die tot 20 oktober heeft gemaakt, zijn vanaf 22 oktober weer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO

Aansluiten op het DSO is vanaf woensdag 20 oktober tot en met vrijdag 22 oktober ook (beperkt) niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode, ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Demo-omgeving is wel beschikbaar

De demo-omgeving van het Omgevingsloket blijft beschikbaar. Hier kunt u diverse demo's doorlopen en kennismaken met Regels op de kaart, Checken en Aanvragen.

Bron: aan de slag met de omgevingswet 05-10-2021

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO