Gepland onderhoud op demo-omgeving DSO: nieuwe software en content

Van 3 tot en met 5 november 2021 installeren wij de laatste versie van de software van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) op de demo-omgeving. Ook de informatie (content) op deze omgeving werken wij dan bij. Tijdens de installatie kunt u de demo-omgeving helaas niet gebruiken. Het is wel mogelijk om tijdens het geplande onderhoud een demo te geven via de oefenomgeving.

Gepland onderhoud

De demo-omgeving is vanaf woensdag 3 tot en met vrijdag 5 november 2021 niet beschikbaar door de installatie van de laatste versie van het DSO (tot en met versie PI-20.2). Na het onderhoud is de software en de content op de demo-omgeving weer gelijk aan de oefenomgeving (pre-productieomgeving) van het DSO.

Oefenomgeving wel beschikbaar

Tijdens het geplande onderhoud is het Omgevingsloket op de demo-omgeving niet beschikbaar. U kunt op dat moment geen demo’s geven met Regels op de kaart, de Vergunningcheck en het onderdeel Aanvragen. De oefenomgeving blijft wel beschikbaar in de periode van 3 tot en met 5 november. U kunt dan een demo geven op de oefenomgeving. Meld uw voornemen voor een demo vooraf aan via het aanmeldformulier(verwijst naar een andere website), zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Bijwerken content

Na de release is de volgende content in ieder geval beschikbaar op de demo-omgeving:

  • Laatste versies van de bruidsschatten
  • Laatste versies van de rijksregels (AMvB’s en de Omgevingsregeling)
  • Laatste versies van de toepasbare regels
  • VNG Staalkaarten
  • Regionale Energiestrategie Zeeland (RES Zeeland)

Meer informatie over het geplande onderhoud vindt u op de pagina Onderhoudskalender Omgevingsloket.

Release-informatie

In de release-informatie kunt u zien welke verbeteringen en wijzigingen er zijn in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Deze informatie vindt u op de pagina Release-informatie DSO.

Storingen

Komt u bij het oefenen of testen een probleem tegen? Kijk dan in het overzicht bekende problemen (known issues) of uw probleem al bekend is. Staat uw probleem of foutmelding hier niet bij? Dan kunt u dit melden via het contactformulier voor storingen.

Meer informatie

Nieuwsbericht Nieuwe versies van bruidsschatten en rijksregels beschikbaar op de oefenomgeving

Bron: aan de slag met de omgevingswet 22-10-2021

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO