Tijdelijke workaround voor het aanvullen van aanvragen oefenomgeving en Samenwerkfunctionaliteit

Er is sinds kort een nieuwe algemene set indieningsvereisten op de oefenomgeving beschikbaar. Gebleken is dat bij aanvragen die vóór 2 november zijn ingediend en ná 2 november worden aangevuld, wachtrijen ontstaan, die vertraging en foutmeldingen veroorzaken. Dit probleem is bekend sinds afgelopen vrijdag 5 november en geldt voor zowel de oefenomgeving als de Samenwerkfunctionaliteit.

Wachtrij

Bij het aanvullen van aanvragen die zijn gedaan vóór 2 november, moeten de benodigde rijksregels eerst uit het archief van de oefenomgeving worden gehaald. Dit laadproces kan ongeveer 3 minuten duren. Gebruikers krijgen dan een foutmelding te zien. Als meerdere gebruikers tegelijkertijd in diezelfde laadperiode de algemene set opvragen, ontstaat er een wachtrij. Gebruikers kunnen dan te maken krijgen met een verbindingsfout. In principe zijn geen problemen te verwachten bij het aanvullen van aanvragen na 2 november.

Kortetermijnoplossing

Voor de korte termijn is het advies om de oude aanvragen te verwijderen en deze opnieuw in te dienen. Indien dit geen optie is, kunt u opnieuw dezelfde aanvraag doen. Op deze manier kunt u proberen om de afhandeling alsnog af te ronden. Dit kan een mogelijkheid zijn, omdat het systeem – ondanks de foutmelding – wel doorgaat met het verwerken en het ophalen van de benodigde gegevens. Aan een structurele oplossing wordt gewerkt.

Meer informatie

Bron: aan de slag met de omgevingswet 11-11-2021

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO