Eerste 6 gemeenten starten een werkplaats DSO-keten

Texel, Rotterdam, Dinkelland, Dronten, Drimmelen en Zoetermeer gaan in een werkplaats aan de slag om hun DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet)-keten werkend te krijgen. Dronten heeft in februari als pilot de spits afgebeten, de andere 5 gemeenten starten in maart.

De 6 gemeenten vormen samen een representatieve groep voor andere gemeenten als het gaat om bijvoorbeeld de grootte van de gemeenten en de software die zij gebruiken. Zo kunnen zoveel mogelijk andere gemeenten ook profiteren van de bevindingen die in de werkplaatsen worden gedaan.

Deelnemende softwareleveranciers

De gemeenten werken in de werkplaats samen met hun softwareleveranciers. Dit zijn de deelnemende leveranciers per pakket: 

  • Plansoftware: Nedgraphics, GISkit, Tercera en Roxit 
  • Toepasbare regelsoftware: Berkeley Bridge, GISkit en Knowledge Values 
  • VTH-software: Centric, Mozard, Genetics, Roxit en een maatwerk product 

Bekijk hier met welke leveranciers de deelnemende gemeenten samenwerken.

Werkplaatsteam

Alle gemeenten organiseren de werkplaats zelf en vormen een team met collega’s die allemaal een rol hebben in een werkende DSO-keten. Zoals een planjurist, een softwarebeheerder, een specialist toepasbare regels, aangevuld met hun (software)leveranciers en eventueel een dienstverlener. Een VNG-werkplaatscoach ondersteunt het proces.

Resultaten worden gedeeld

Bevindingen uit de werkplaatsen worden binnenkort hier gedeeld.

Save the date: 29 maart 2021

Op maandag 29 maart organiseren we een bijeenkomst waarin we de bevindingen uit de eerste ronde werkplaatsen met u delen. U kunt zich binnenkort voor deze bijeenkomst aanmelden. 

Bron: VNG 08-03-2021

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO