Oefenomgeving DSO niet beschikbaar 21 april tot en met 23 april

De installatie van de nieuwe versie (PI-17) van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) op de oefenomgeving (pre-productie) staat gepland op 21 april 2021 vanaf 14:00 uur. Hierdoor zijn het DSO en het Omgevingsloket in ieder geval niet beschikbaar van woensdag 21 april vanaf 14:00 uur t/m vrijdag 23 april. Aansluiten is in deze periode ook niet mogelijk.

Omgevingsloket niet beschikbaar

Het Omgevingsloket is in deze periode niet beschikbaar. U kunt Regels op de kaart niet gebruiken en u kunt geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels

U kunt die periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels.

Vanaf 12 april wordt de nieuwe versie van de bruidsschat geladen. De vragenbomen die u tot 12 april heeft gemaakt, zijn vanaf 23 april weer beschikbaar.

Oefenen met Omgevingswetbesluiten

Van woensdag 21 april 14:00 uur t/m vrijdag 23 april kunnen ook geen omgevingswetbesluiten gepubliceerd worden in de LVBB. Omgevingswetbesluiten die vanaf 12 april zijn gepubliceerd, zijn vanaf vrijdag 23 april weer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO niet mogelijk

Aansluiten op het DSO is van woensdag 21 april 14:00 uur t/m vrijdag 23 april ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Demo-omgeving is wel beschikbaar

De demo-omgeving van het Omgevingsloket blijft beschikbaar. Hier kunt u diverse demo's doorlopen en kennismaken met Regels op de kaart, Checken en Aanvragen.

Meer informatie

Informatie over gepland onderhoud vindt u op de pagina Storingen en onderhoud.

Bron: aan de slag met de omgevingswet 12-04-2021

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO