Gepland onderhoud aan oefenomgeving DSO

Elke maand wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd. Hierdoor zijn het DSO en het Omgevingsloket mogelijk niet beschikbaar. Aansluiten is dan ook niet mogelijk.

Gepland onderhoud in mei en juni

Donderdag 6 mei en vrijdag 7 mei is de oefenomgeving niet beschikbaar. Dan wordt de nieuwste versie van het DSO (PI-18.2) geïnstalleerd. De installatie van de volgende versie (PI-18.4) van het DSO op de oefenomgeving (pre-productie) staat gepland op 2 juni 2021. Meer informatie over gepland onderhoud vindt u op de pagina Storingen en onderhoud.

Omgevingsloket niet beschikbaar

Het Omgevingsloket is in deze periode niet beschikbaar. U kunt Regels op de kaart niet gebruiken en u kunt geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels

U kunt die periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u tot 6 mei heeft gemaakt, zijn vanaf 8 mei weer beschikbaar.

Oefenen met omgevingsdocumenten

Op donderdag 6 mei en vrijdag 7 mei kunnen ook geen omgevingsdocumenten gepubliceerd worden in de LVBB. Omgevingsdocumenten die tot 6 mei heeft gemaakt, zijn vanaf 8 mei weer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO niet mogelijk

Aansluiten op het DSO is op donderdag 6 mei en vrijdag 7 mei ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Demo-omgeving is wel beschikbaar

De demo-omgeving van het Omgevingsloket blijft beschikbaar. Hier kunt u diverse demo's doorlopen en kennismaken met Regels op de kaart, Checken en Aanvragen.

Bron: aan de slag met de omgevingswet 03-05-2021

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO