Gepland onderhoud aan oefenomgeving DSO

Elke maand wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd. Tijdens de installatie zijn het DSO en het Omgevingsloket mogelijk niet beschikbaar. Aansluiten is dan ook niet mogelijk.

Gepland onderhoud in juli en augustus

Vanaf woensdag 28 juli tot en met vrijdag 30 juli 2021 is de oefenomgeving niet beschikbaar. Dan wordt de nieuwste versie van het DSO (PI-19.2) geïnstalleerd. De installatie van de volgende versie (PI-19.4) van het DSO op de oefenomgeving (pre-productie) vindt plaats van 25 augustus tot en met 27 augustus 2021.

Meer informatie over gepland onderhoud vindt u op de pagina Onderhoudskalender Omgevingsloket.

Release-informatie

In de release-informatie kunt u zien welke verbeteringen en wijzigingen er zijn in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Deze informatie vindt u op de pagina Release-informatie DSO.

Storingen

Komt u bij het oefenen of testen een probleem tegen? Kijk dan in het overzicht bekende problemen (known issues) of uw probleem al bekend is. Staat uw probleem of foutmelding hier niet bij? Dan kunt u dit melden via het contactformulier voor storingen.

Omgevingsloket niet beschikbaar

Het Omgevingsloket is in deze periode niet beschikbaar. U kunt Regels op de kaart niet gebruiken en geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels

U kunt die periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u tot 28 juli heeft gemaakt, zijn vanaf 30 juli weer beschikbaar.

Oefenen met omgevingsdocumenten

In deze periode kunnen ook geen omgevingsdocumenten gepubliceerd worden in de LVBB. Omgevingsdocumenten die tot 28 juli heeft gemaakt, zijn vanaf 30 juli weer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO niet mogelijk

Aansluiten op het DSO is op van woensdag 28 juli tot en met vrijdag 30 juli ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode, ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Demo-omgeving is wel beschikbaar

De demo-omgeving van het Omgevingsloket blijft beschikbaar. Hier kunt u diverse demo's doorlopen en kennismaken met Regels op de kaart, Checken en Aanvragen.

12-07-2021

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO