Nieuwe versie bruidsschat: laadvolgorde

Vanaf maandag 27 september 2021 laden we voor alle gemeenten en waterschappen een nieuwe versie van de bruidsschat op de oefenomgeving van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Dat doen we volgens een specifieke laadvolgorde. Het laden van de nieuwe bruidsschat volgt op de installatie van de nieuwe versie van het DSO op de oefenomgeving. Hiervoor wordt alle bestaande content verwijderd, en nieuwe versies toegevoegd.

Laadvolgorde

Bij het bepalen van de laadvolgorde houden we rekening met overheden die oefenen op de oefenomgeving. Overheden die in de afgelopen periode al geoefend hebben, krijgen voorrang. Dat geldt ook voor overheden die binnenkort gaan deelnemen aan werkplaatsen of aan andere oefentrajecten die bij ons zijn aangemeld. Deze overheden krijgen als eersten de bruidsschat. Overheden die nog niet actief zijn, volgen daarna.

We raden gemeenten en waterschappen aan om eigen nieuwe content pas te laden nadat zij hun vernieuwde bruidsschat hebben gekregen. Straks in de productieomgeving begint u als gemeente of waterschap immers ook niet met een leeg DSO, maar met de productieversie van de bruidsschat. Bovendien bestaat de kans dat u het laadproces verstoort als u content laadt voordat u de bruidsschat heeft gekregen.

Planning

We laden ongeveer 60 bruidsschatten per dag. Naar verwachting zijn alle bruidsschatten uiterlijk 7 oktober 2021 geladen. U kunt de meest recente versie van de laadvolgorde downloaden (xlsx, 26 kB) als Excel-bestand.

Op de pagina Stand van zaken laadvolgorde houden we bij welke bruidsschatten zijn geladen.

Meer informatie

Informatie over het opnieuw laden van de bruidsschat en de gevolgen voor overheden leest u in het nieuwsbericht Definitief: schone oefenomgeving en vernieuwde bruidsschat.

Bron: aan de slag met de omgevingswet 28-09-2021

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO