Gepland onderhoud aan oefenomgeving DSO

Elke maand wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd. Tijdens de installatie zijn het DSO en het Omgevingsloket mogelijk niet beschikbaar. U kunt dan ook niet aansluiten. We plannen het onderhoud zoveel mogelijk buiten kantoortijd en raden u aan de oefenomgeving niet te gebruiken voor 9.00 uur of na 17.00 uur.

Gepland onderhoud in februari en maart

Vanaf woensdag 9 februari tot en met vrijdag 11 februari 2022 is de oefenomgeving mogelijk niet beschikbaar. Dan wordt de nieuwste versie van het DSO (PI-21.2) geïnstalleerd. De installatie van de volgende versie (PI-21.4) van het DSO op de oefenomgeving (pre-productie) vindt plaats van 9 maart tot en met 11 maart 2022. Meer informatie over gepland onderhoud vindt u op de pagina Onderhoudskalender Omgevingsloket.

Elke maand een nieuwe versie

Om het aansluiten, testen, oefenen en inregelen zo min mogelijk te verstoren, wordt het DSO in kleine delen bijgewerkt. Hierdoor is het DSO en Omgevingsloket sneller weer beschikbaar. En kunnen nieuwe versies sneller in gebruik worden genomen.

Release-informatie

In de release-informatie kunt u zien welke verbeteringen en wijzigingen er zijn in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Deze informatie vindt u op de pagina Release-informatie DSO.

Storingen

Komt u bij het oefenen of testen een probleem tegen? Kijk dan in het overzicht bekende problemen (known issues) of uw probleem al bekend is. Staat uw probleem of foutmelding hier niet bij? Dan kunt u dit melden via het contactformulier voor storingen.

Beschikbaarheid omgevingsloket

Het Omgevingsloket is in de aangegeven periode mogelijk niet beschikbaar. U kunt Regels op de kaart niet gebruiken en geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels

U kunt dan ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u tot 9 februari heeft gemaakt, zijn vanaf 11 februari weer beschikbaar.

Oefenen met omgevingsdocumenten

In deze periode kunnen ook geen omgevingsdocumenten gepubliceerd worden in de Landelijke voorziening bekendmaken en beschikbaar stellen (LVBB). Omgevingsdocumenten die u tot 9 februari heeft gemaakt, zijn vanaf 11 februari weer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO

Aansluiten op het DSO is vanaf woensdag 9 februari tot en met vrijdag 11 februari ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode, ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Demo-omgeving is wel beschikbaar

De demo-omgeving van het Omgevingsloket blijft wel beschikbaar. Hier kunt u diverse demo's doorlopen en kennismaken met Regels op de kaart, Checken en Aanvra

Bron: aan de slag met de omgevingswet 28-01-2022