Kijk mee met gemeente die VNG werkplaats omgevingsplan doet!

Wilt u leren van een gemeente die in een VNG werkplaats omgevingsplan bezig is met het maken van een omgevingsplan? Dan kan dat door u aan te sluiten bij de ‘2e ring’ van de VNG werkplaats omgevingsplan.

(Nog) niet iedere gemeente heeft voldoende capaciteit en tijd beschikbaar om een VNG werkplaats omgevingsplan te volgen. Daarnaast kunnen er andere redenen zijn waarom een gemeente niet zelf deel kan nemen aan een werkplaats omgevingsplan. Toch wil de VNG aan alle gemeenten de mogelijkheid bieden om van dichtbij mee te kijken en te leren van de werkplaatsen.

Wilt u meekijken met bijvoorbeeld een gemeente in uw regio of bij een gemeente die veel lijkt op die van u die met het omgevingsplan gaat oefenen via de werkplaatsen? Dan kan dat via de 2e ring. Op deze pagina leest u meer over deze manier van zijdelings deelnemen. Wilt u weten welke gemeenten op korte termijn starten met de VNG werkplaats omgevingsplan of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met omgevingswet@vng.nl of meldt u direct aan via dit formulier.

Deelname aan de VNG werkplaats omgevingsplan 2e ring is kosteloos en vindt online of in hybride vorm plaats.

Bron: VNG 13-01-2022