DigiDare Award 2022 naar Gemeente Rotterdam

Vergunningscontroleservice krijgt voorkeur van het publiek

De Vergunningscontroleservice (VCS) van Gemeente Rotterdam heeft DigiDare Award 2022 in de wacht gesleept. Tijdens een spannende finale op de D-Day, waarin Rolf Jonker van de gemeente Rotterdam het opneemt tegen de andere finalisten Jakko Heinen van BIM-Connected en Jeroen Mackaij van SPIE, blijkt de Vergunningscontroleservice de publieksfavoriet. De VCS is een pilot van de gemeente Rotterdam en ontwikkelaars Braindex, Building Bits en RDF. Wij feliciteren hen van harte met deze overwinning!

'Veelbelovende ontwikkeling'

Hoofddoel van de VCS is versnelling van het vergunningsproces. Dat hopen de ontwikkelaars te bereiken door de data van het 3D-model van een digitaal Rotterdam, een te ontwikkelen bouwproject en de toe te passen vergunningsregels bij elkaar te brengen. De jury ziet deze inzending als "een veelbelovende ontwikkeling, zij het dat die zich nu nog beperkt tot de koplopers. Het verbinden van de geo- aan de BIM-wereld past in een bredere behoefte; het gebruik van linked data is eveneens te prijzen."

Kijk de video van dit winnende initiatief terug op de website van de DigiDare Award: www.digidareaward.nl.

Wil je meer weten over de Vergunningscontroleservice? Kijk dan de opname terug van de laatste BIM Loket Online Friday, waarin Rolf Jonker en Bart Bink een demo verzorgen.

Meer deelnemers dan ooit!
De winnaar van de DigiDare Award krijgt natuurlijk even alle aandacht. Maar de andere van de 45 inzenders (meer dan ooit tevoren!) zijn zeker de moeite waard om te bekijken. De DigiDare Award is zo’n wedstrijd waarbij meedoen misschien nog wel belangrijker is dan winnen. Met al deze mooie voorbeelden van digitale samenwerking in de gebouwde omgeving zijn wij als sector namelijk de echte winnaar. Alle inzenders: bedankt dat jullie je inspirerende digitaliseringsprojecten met ons hebben gedeeld!

Bron: BIM Loket 14-10-2022