Nieuwsbrief Implementatie 25 oktober

Verzamelbesluit Omgevingswet 2023 ter consultatie  

Het Verzamelbesluit Omgevingswet 2023 ligt tot en met 17 november 2022 ter consultatie. Iedereen die dat wil kan tot dan reageren op het concept van dit verzamelbesluit. Het besluit bevat technische wijzigingen in de 4 algemene maatregelen van bestuur (AMvB’s) onder de Omgevingswet. Ook worden enkele aan de Omgevingswet gerelateerde technische wijzigingen doorgevoerd in andere AMvB’s.

Lees het nieuwsbericht voor meer informatie.

Oefenen  

Opnames Lessons learned werkplaatsen binnenkort online

Vandaag organiseert het programma Aan de slag met de Omgevingswet voor de 5e keer een online sessie lessons learned werkplaatsen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hoort u 6 verschillende verhalen over vraagstuk, aanpak en uitkomst van werkplaatsen implementatie Omgevingswet.

Kunt u hier vandaag niet bij zijn? In de loop van de week komen de opnames beschikbaar. Houd hiervoor de website in de gaten!

Leergang instrumentarium Omgevingswet Gebiedsontwikkeling

In november gaat op locaties verspreid door het land de eerste leergang instrumentarium Omgevingswet Gebiedsontwikkeling van start. Het is ook mogelijk om de leergang digitaal te volgen.

De leergang bouwt voort op de masterclasses van 11 oktober die op onze website terug te kijken zijn. Daar vindt u ook meer informatie over de leergang en een aanmeldlink.

Klikdemo: Oefenen met het Omgevingsloket  

Op 8, 14 en 23 november kunt u weer meedoen met de klikdemo

Bijeenkomsten  

3 november: VNG-webinar Samenwerken onder de Omgevingswet

8, 14 en 23 november: Klikdemo: Oefenen met het Omgevingsloket

8 december: Dagbijeenkomst Provero

Meer bijeenkomsten vindt u in de evenementenagenda op onze website.

EVENEMENTENAGENDA

Elke dinsdag: spreekuur van 13.00-14.00 uur  

Elke dinsdag beantwoorden inhouds­deskundigen tijdens het Spreekuur Omgevingswet uw vragen over het DSO en toepasbare regels.

Bron: Aan de slag met de Omgevingswet 25-10-2022