Nieuwe Richtlijn ontwerp en uitvoering Gedrukte funderingspalen.

Binnen KCAF is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opstellen van een landelijke richtlijn voor gedrukte funderingspalen. Heel belangrijk, want in het verleden werd er verschillend naar de perstechniek gekeken door betrokken partijen. Dit was de aanleiding voor CUR tot het opstellen van een landelijke richtlijn voor het aanbrengen van dergelijke perspalen. Zodat discussies over de methode en werkwijze tot het verleden zouden gaan behoren. Dit initiatief is na opheffing van CUR door het KCAF overgenomen.
 
Met gepaste trots presenteert KCAF nu de Landelijke richtlijn voor gedrukte funderingspalen. De richtlijn geeft duidelijkheid over de methode voor zowel het werkveld als de overheid.
De totstandkoming van deze richtlijn is mogelijk gemaakt door RVO (Nationale Aanpak Funderingsproblematiek).
 
De Landelijke richtlijn voor gedrukte funderingspalen zal op het jubileumcongres van het KCAF, op dinsdag 22 november 2022, officieel en uitgebreid worden gepresenteerd.
Deze richtlijn is per heden gepubliceerd en kan per direct worden toegepast.

Wij nodigen iedereen van harte uit de nieuwe richtlijn te bestuderen en ons vóór 12 december 2022 eventuele op- en aanmerkingen (onjuistheden en verschrijvingen) of suggesties mee te delen.

Bron: KCAF 17-11-2022