Inschrijving werkplaatsen Wkb geopend

De VNG organiseert vanaf 14 februari, 2 keer per week, een online werkplaats Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). De werkplaatsen behandelen het proces van de bouwmelding, de gereedmelding, start en beëindiging bouwwerkzaamheden en strijdigheid. In een korte sessie doorloopt u 1 van deze processen.  

De online werkplaatsen vinden iedere maandag en donderdag plaats van 15.00 tot 17.00 uur. In de ene week behandelen we de bouwmelding en gereedmelding. In de volgende week worden start en beëindiging bouwwerkzaamheden behandeld en strijdigheid.

Opzet van de werkplaats Wkb

Tijdens een online werkplaats krijgt u plenair een korte introductie en toelichting op het proces dat in de sessie centraal staat. Vervolgens gaat u in break-outrooms uit elkaar en gaat u met uw eigen team het proces bespreken, vragen beantwoorden en het gewenste resultaat vastleggen en afspraken maken. Ten slotte bespreekt u plenair de resultaten uit de break-outrooms.

Per sessie kunnen maximaal 5 gemeenten meedoen. Het gaat om een open inschrijving, zodra het maximale aantal gemeenten is bereikt, wordt de desbetreffende datum gesloten. De sessies worden in ieder geval tot eind maart wekelijks herhaald, dus u kunt zelf bepalen wanneer het u het beste uitkomt en ook hoeveel sessies u wilt doorlopen.

Inschrijven

Een gemeente schrijft met een team van minimaal 3 personen in. Geadviseerd wordt om de volgende personen in het team op te nemen om zo het beste resultaat uit de werkplaats te halen:

  • VTH-behandelaar
  • BAG-beheerder
  • WOZ-beheerder
  • Procesanalist/-ontwerper
  • KCC-medewerker
  • Functioneel beheerder(s)

1 Aanmelding per team is voldoende. Na aanmelden ontvangt u een bevestiging met de nodige informatie. Meld u aan voor de werkplaatsen Wkb

De deelnemers van de werkplaats worden gevraagd om vooraf het webcollege Wkb te bekijken.

Vragen over de online werkplaatsen? Stuur een mail naar wkb@vng.nl.

Meer informatie

Bron: VNG (25-01-2022) 03-02-2022