Mailing Omgevingsloket online 2 februari 2022

Spreekuur Omgevingswet op 8 februari 2022

Tijdens het Spreekuur Omgevingswet beantwoorden inhoudsdeskundigen van het programma Aan de slag met de Omgevingswet uw vragen over de implementatie van de Omgevingswet in de breedste zin.

Op het spreekuur van dinsdag 8 februari is er aandacht voor het fenomeen ‘project’ in het nieuwe Omgevingsloket. Wat is een project? Wat is een verzoek? En wat is hun relatie? Hoe verschilt dat van het huidige Omgevingsloket online? Ook laten we zien hoe het aanvullen van verzoeken werkt en bekijken we de rollen van initiatiefnemer, gemachtigde en adviseur.

Lees meer over het Spreekuur Omgevingswet op 8 februari 2022

Minister De Jonge wil verantwoorde invoering Omgevingswet

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wil dat de Omgevingswet op een verantwoorde manier wordt ingevoerd en houdt daarom niet vast aan de inwerkingtredingsdatum van 1 juli 2022. 

Lees het artikel: Minister De Jonge wil verantwoorde invoering Omgevingswet

Aansluiten op webservices? Lever het CPA aan met een webformulier

Deze informatie is voor leveranciers of overheidsorganisaties die via webservices (digikoppeling) willen aansluiten op Omgevingsloket online.

Wilt u een CPA laten inlezen voor het Omgevingsloket Online? Gebruik hiervoor dan het formulier. CPA's die per e-mail worden aangeleverd, worden niet meer in behandeling genomen.

In het webformulier vult u onder andere de gegevens en tijdstip voor het inlezen in. Op deze manier ontvangen wij in een keer alle informatie die nodig is om het certificaat goed in te lezen.

Het CPA-certificaat kan als XML-bestand geüpload worden.

U krijgt een ontvangstbevestiging wanneer u de CPA aanlevert via het webformulier.

Vul hier het formulier voor het inlezen van een CPA in

Bron: Mailing Omgevingsloket 02-02-2022