IPLO Nieuws - maart 2022

IPLO Nieuws, aangenaam kennismaken!

Welkom bij de eerste IPLO Nieuws, de opvolger van InfoMil Actueel. In deze nieuwsbrief van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) leest u het laatste nieuws over de leefomgeving en de Omgevingswet. IPLO-coördinator Marieke Fuijkschot legt uit wat u kunt verwachten van het IPLO. Spoiler: dat is meer dan alleen de Omgevingswet.

Lees het artikel IPLO is veel meer dan alleen Omgevingswet

Kijk terug op de hoogtepunten van de­ Schakeldag 2022

Ongeveer 1300 bezoekers namen actief deel aan de Schakeldag op dinsdag 8 maart 2022. Een interessante dag met veel sessies over wet- en regelgeving in het fysieke domein. Lees nu de terugblik!

Lees het artikel Kijk terug op de hoogtepunten van de Schakeldag 2022

Database met veiligheidsrisico's nadert voltooiing

Technisch is het Register Externe Veiligheidsrisico's (REV) zo goed als af. Alleen ontbreekt in het systeem nog een deel van de data. De medewerkers van het REV-programmateam helpen de bevoegd gezagen om alles op tijd rond te hebben.

Lees het artikel Database met veiligheidsrisico's nadert voltooiing

Kantoren en gemeenten moeten aan de slag met energielabel

Naar schatting heeft iets minder dan helft van alle Nederlandse kantoren momenteel een energielabel C. Op 1 januari 2023 moet dat 100% zijn. Het aantal groeit gestaag, maar er moet nog het nodige gebeuren.

Lees het artikel Kantoren en gemeenten moeten aan de slag met energielabel C

Nieuws in Perspectief: Schonere lucht door scherper vergunnen industriesector

De inwerkingtreding van de Omgevingswet is een gouden kans om de lucht in Nederland schoner te krijgen. Dat betoogt consultant Harm Borgers, die een rapport schreef over grenswaarden voor industriële emissies. Om strenger vergunnen in de praktijk te toetsen, start de provincie Noord-Holland enkele pilots.

Lees het artikel Schonere lucht door scherper vergunnen

Evenementenkalender

De volgende evenementen vinden binnenkort plaats:

Kijk voor alle evenementen in de evenementenkalender

Nieuws op iplo.nl

Lees meer nieuws op iplo.nl:

 
Vragen of suggesties?

Heeft u een vraag of suggestie over de Omgevingswet, het digitale stelsel of over 1 van de leefomgeving-thema’s? Neem dan contact op via iplo.nl, Informatiepunt Leefomgeving beantwoordt uw vraag.

 
 

IPLO Nieuws is de opvolger van InfoMil Actueel en komt van dezelfde inhoudelijk specialisten. IPLO Nieuws bevat informatie over de leefomgeving en de Omgevingswet, zoals antwoorden op vragen, interviews, achtergrondartikelen en nieuws van iplo.nl. U ontvangt deze e-mail van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO), omdat u zich hiervoor heeft aangemeld via onze website. Als u IPLO Nieuws niet meer wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven.

© 2022 Informatiepunt Leefomgeving | iplo.nl | uitschrijven

Bron: Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) 17-03-2022