Kamerbrief over ontwikkelingen houtrookemissies

Staatssecretaris Heijnen (IenW) informeert de Tweede Kamer over de ontwikkelingen in de reductie van houtrookemissies in verband met het Schone Lucht Akkoord. Daarbij gaat zij in op de uitkomsten van 2 onderzoeken en de vervolgstappen die zij neemt op basis van de onderzoeken. De rapporten van de onderzoeken stuurt zij mee met de Kamerbrief.

Het gaat om de volgende onderzoeken:

  • Samenwerking Houtrookonderzoek. Dit onderzoek gaat over gezondheidsklachten door blootstelling aan houtrook;
  • Beleidsverkenning aanvullende maatregelen om de emissies van particuliere houtstook te beperken.
PDF document Download:Kamerbrief over ontwikkelingen houtrookemissies (352.04 KB) PDF document Download:Beleidsverkenning aanvullende maatregelen om de emissies van particuliere houtstook te beperken (3.47 MB)
Het rapport bevat een beleidsverkenning naar de mogelijkheden en effecten van aanvullende maatregelen op het Schone Lucht Akkoord om de emissies van particuliere houtstook te beperken.
PDF document Download:Beleidssamenvatting Samenwerking Houtrookonderzoek (546.66 KB)
Het rapport gaat over onderzoek naar de relatie tussen blootstelling aan houtrook en gezondheidsklachten. Het gaat om een gezamenlijk onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), TNO, IRAS (universiteit Utrecht) en GGD Amsterdam.
PDF document Download:Afschrift brief Oproep aan uw gemeente om aan te sluiten bij de Stookwijzer (245.11 KB)
Afschrift van de brief van voormalig staatssecretaris Van Weyenberg (IenW) van 10 november 2021. De brief bevat een oproep aan gemeentes om meldingen van inwoners over overlast en gezondheidsklachten door houtrook via de Stookwijzer in ontvangst te nemen.

Bron: Rijksoverheid 31-03-2022