Nieuwe standaardbrieven VTH regio IJsselland beschikbaar

De Omgevingswet heeft veel impact op de VTH-processen. Eén van de onderwerpen waar de VNG veel vragen over krijgt, zijn de aanpassingen op de VTH-standaardbrieven. Ter inspiratie heeft Regio IJsselland eerder al standaardbrieven beschikbaar gesteld en deze zijn nu aangevuld met nieuwe brieven.

Bij het aanpassen van de standaardbrieven is het uitgangspunt dat ze op de nieuwe wet gebaseerd moeten zijn. Maar het is ook een kans om de communicatie tegen het licht te houden en te checken op begrijpbaarheid en of het nog passend is hoe je als gemeenten om wilt gaan met dienstverlening.

Regio IJsselland heeft meer dan 15 verschillende brieven ter inspiratie beschikbaar gesteld. Deze brieven hebben betrekking tot de omgevingsvergunning en toezicht en handhaving.

Netwerksessies VTH

De VNG organiseert regelmatig netwerksessies over diverse impactonderwerpen rondom de invoering van de Omgevingswet en VTH. Om op de hoogte te blijven van nieuwe netwerksessies kunt u zich aanmelden en maakt u deel uit van het Netwerk VTH. U ontvangt dan voor elke bijeenkomst een uitnodiging en kunt u zelf bepalen welke u wilt bijwonen

Meer informatie

Bron: VNG 17-03-2022