Symposium Bouwen 2.0; hoe jonge mensen de bouw gaan veranderen

HAN University of Applied Sciences organiseert samen met onder meer Bouwend Nederland en Techniek NL op 2 juni het Symposium Bouwen 2.0; hoe jonge mensen de bouw gaan veranderen. Van stikstofproblematiek tot het verduurzamen van de gebouwenvoorraad en van zeewaterspiegelstijging tot binnenstedelijk bouwen. De bouwwereld staat aan de vooravond van enorme uitdagingen.

Onze omgeving wordt steeds complexer en we moeten de bouw- productie in de komende 10 jaar ook nog aanzienlijk opschroeven. En dit alles moeten we doen met steeds minder vakmensen. Harder werken heeft geen zin. We moeten anders met elkaar werken; duurzamer, slimmer, industriëler en hierbij gebruik- maken van nieuwe technologieën zoals parametrisch ontwerpen.

Het moet anders

De young professionals van nu zijn de managers en beslissers van de toekomst. Jonge mensen zijn niet gewoon jongere versies van de oudere garde. Ze denken anders en stellen andere eisen aan hun manier van werken en leven. Van ontwerper tot beheerder en van ambtenaar tot bouwer.

Blijft de cultuur in de bouw hetzelfde of gaat die op de schop? Welke mindset vergt echte verduurzaming van de keten? Hoe gaan we projecten anders managen dan op tijd en geld? Hoe gaan we om met de toenemende omgevingsturbulentie en hoe gaan we om met elkaar in de bouwketen? Dit zijn allemaal vragen die aan de orde komen tijdens het symposium Bouwen 2.0.

Aanmelden

Kosten voor deelname bedragen € 125,-. Aanmelden kan hier. Na aanmelding ontvangt u meer informatie. Deelname aan het symposium wordt vanuit het Constructeursregister gehonoreerd met 1 ke/ee punt. Vul s.v.p. ook de enquête in. De resultaten worden bekend gemaakt tijdens het symposium.

Voor meer informatie en het programma, zie de website van de HAN.

Bron: Bouwwereld 21-04-2022